0af50068958b722efefb2c1ab7db0f7af12db04fehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Meringuetaart met gekonfijte citroen en mascarponecrème

Nagerecht - Lente - 12 personen - 140 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de eiwitten op de middelste stand schuimig. Voeg het zout toe en mix 3 minuten tot het eiwit romig is. Voeg al mixend de suiker lepel voor lepel toe. Wacht steeds tot de suiker volledig is opgenomen en voeg dan pas de volgende lepel suiker toe. Mix nu op de hoogste stand tot het eiwit stijf en glanzend is. Test het eiwit of het stijf genoeg is. Houdt de kom onderste boven zonder dat het eiwitschuim eruit loopt. Voeg dan de maïzena en de azijn toe en mix het nog even door. Schep het eiwit met een metalen lepel op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk het eiwit uit tot een langwerpig vierkant van circa 25 cm bij 34 cm. Schuif de bakplaat in het midden van de oven. Verlaag de oventemperatuur meteen naar 120ºC. Bak de meringue in 1 ½ uur gaar. Zet dan de oven uit en laat de merengue helemaal afkoelen. Maak ondertussen de gekonfijte citroen. Schenk de honing met een mespuntje zout in een koekenpan en breng zachtjes aan de kook. Snijd de citroen in plakjes en leg ze in de honing. Laat 8 minuten heel zachtjes trekken. Schep de plakjes citroen met een vork voorzichtig uit de pan en leg ze op een bord. Haal de merengue uit de oven, til het voorzichtig aan het bakpapier op en zet hem op een mooie plank of dienblad. Mix de mascarpone los met de slagroom. Verdeel de mascarponecrème over de meringue. Verdeel met een theelepeltje dotjes lemon curd erop en meng het een beetje door de mascarponecrème. Verdeel de gekonfijte citroen erop en strooi de pistachenootjes erover. Garneer met kleine blaadjes munt. Heerlijk met muntthee.

Ingrediënten

  • 6 eiwitten
  • flinke mespunt zout
  • 350 gr fijn tafelsuiker
  • 1 el maïzena
  • 1 el azijn
  • Voor de vulling:
  • 2 citroenen
  • 150 ml honing
  • 400 gr mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 4 el lemon curd
  • 75 gr fijngehakte pistachenootjes
  • verse muntblaadjes voor de garnering
  • Extra nodig: mixer, bakpapier en bakplaat

Receptnummer: 2303


Reageren


Meer smakelijke recepten

Avocadomousse met advocaat en filowafeltjes

Verwarm de oven op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter en wentel de velletjes een voor een in de gesmolten boter. Kreukel ze lo...

Panna cotta met advocaat

Week de gelatineblaadjes 10 minuten voor in royaal koud water. Breng de slagroom aan de kook. Voeg het vanillemerg, een mespunt zout en de honing toe....

Tiramisutaartje met mango en advocaat

Doe de mascarpone in een kom, roer hem los met de slagroom. Schil de mango en schaaf hem in dunne plakken. Pak vier mooie bordjes en begin met het opb...

Tulband met spinazie, citroen en advocaat frosting

Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 170ºC. Pureer de spinazieblaadjes met de vanillesuiker en eieren in de keukenmachine romig. Mix de boter sam...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18