00773e23d9b0af96f6ea6728aaacbcc6cad455e91https://www.lekkermakkelijk.nl

Panna cotta met advocaat

Nagerecht - Lente - 4 personen - 195 minuten

Bereiding

Week de gelatineblaadjes 10 minuten voor in royaal koud water. Breng de slagroom aan de kook. Voeg het vanillemerg, een mespunt zout en de honing toe. Laat 10 minuten zachtjes trekken. Spoel de puddingvormpjes om met koud water. Neem de pan van het vuur. Knijp uit elk blaadje gelatine het water er goed uit en voeg toe aan het roommengsel. Roer goed tot de gelatine is opgelost. Voeg de advocaat en de helft van de geraspte witte chocolade toe. Meng het goed door het roommengsel. Schenk het in de puddingvormpjes en dek ze af met plastic folie. Zet ze in de koelkast en laat 4 uur opstijven. Dompel de onderkant van de puddingvormpjes heel eventjes in heet water. Keer ze direct op bordjes en strooi er pistachenootjes over en de rest van de witte geraspte chocolade. Spuit er voor extra feestelijk effect nog een toef slagroom naast en leg er een chocolade eitje bij. Bestuif met poedersuiker.

Ingrediënten

  • 5 blaadjes gelatine
  • 500 ml slagroom
  • merg van 1 stokje vanille
  • mespunt zout
  • 4 el honing
  • 50 gr witte geraspte chocolade
  • 25 gr fijngehakte pistachenootjes of pijnboompitjes
  • 4 el advocaat plus extra voor de garnering
  • poedersuiker
  • Extra: 4 siliconen puddingvormpjes met inhoud 150 ml

Receptnummer: 2310


Reageren


Meer smakelijke recepten

Avocadomousse met advocaat en filowafeltjes

Verwarm de oven op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter en wentel de velletjes een voor een in de gesmolten boter. Kreukel ze lo...

Meringuetaart met gekonfijte citroen en mascarponecrème

Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de eiwitten op de middelste stand schuimig. Voeg het zout toe en mix 3 minuten tot het eiwit romig is. Voeg al mix...

Tiramisutaartje met mango en advocaat

Doe de mascarpone in een kom, roer hem los met de slagroom. Schil de mango en schaaf hem in dunne plakken. Pak vier mooie bordjes en begin met het opb...

Tulband met spinazie, citroen en advocaat frosting

Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 170ºC. Pureer de spinazieblaadjes met de vanillesuiker en eieren in de keukenmachine romig. Mix de boter sam...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18