0bae40f89105c5205d514ca12cb8fd4ca7d5f98a5https://www.lekkermakkelijk.nl

Krentenbrood

Bijgerecht - Herfst - 4 personen - 15 minuten

Bereiding

Was de krenten en/of rozijnen. Wel ze gedurende 30 minuten in lauwwarm water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Doe de mix en de boter in een beslagkom en voeg het water toe. Kneed het geheel in circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Meng na het kneden de krenten en/óf rozijnen voorzichtig door het deeg. Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Druk het deeg plat en trek het uit tot een lap. Vouw de lap in drieën dicht en druk dit weer plat. Rol de lap stevig op tot een deegrol. Bestrijk de deegrol met water. Leg de deegrol in een ingevette bakvorm. Leg een theedoek over de deegrol en laat het deeg 45 minuten narijzen.
Verwarm 15 minuten voor het bakken de oven voor. Bak het brood onder in de oven in circa 50 minuten gaar en bruin.

Ingrediënten

  • 1 pak Koopmans Witbrood
  • 275 ml handwarm water
  • 25 g roomboter of margarine (kamertemperatuur)
  • 400-500 g krenten en/of rozijnen

Receptnummer: 269


Reageren


Meer smakelijke recepten

Appel-gemberbollen

Roer de oliebollenmix met water en bier tot een glad beslag. Meng de appel, besprenkeld met citroensap, de gember, rozijnen, krenten en kaneel door he...

Feestelijke broodjes worst

Maak de hotdogs klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan tot ze krokant zijn. Meng de mayonaise ...

Rode kool met appel, kaneel en rozijnen

Snij de rode kool fijn. Snipper de ui. Schil de appels en snijd deze in stukjes. Smelt de helft van de boter in een ruime braadpan en fruit de ui en a...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18