08bad436ef2561493cc6d1fa1a4e6de906f5da57dhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Geroosterde bietensoep

Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de bietjes en snijd ze in kleine partjes. Doe ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de halve uien en de knoflook ertussen. Besprenkel alles met de olijfolie en de balsamicoazijn. Strooi de salie erover en maal er royaal zout en peper over. Hussel alles goed door elkaar. Bak 40 minuten in de oven. Schep na 15 minuten een keer om. Haal na 40 minuten de bietjes uit de oven. Breng de bouillon aan de kook. Plop de teentjes geroosterde knoflook uit hun velletje. Schep de bietjes, ui en de teentjes knoflook in de blender. Giet er een 1/4 bouillon bij en de crème fraîche. Pureer de soep glad. Als het te dik is voeg je nog wat bouillon toe. Giet de gepureerde bietjes bij de rest van de bouillon en breng aan de kook. De soep is vrij dik. Je kunt er natuurlijk nog wat extra bouillon bij doen. Schenk de warme soep in soepborden en leg er in een lijn wat garnaaltjes, granaatappelpitjes en amandeltjes op en garneer met wat kleine blaadjes munt.

Ingrediënten

  • 1 kg rauwe bietjes
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 grote ui gehalveerd
  • 1 bol knoflook gehalveerd
  • 25 gr geroosterde amandelen
  • 100 gr Hollandse garnaaltjes
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • 4 blaadjes salie fijngesneden of gedroogd salieblad
  • 1 l groentebouillon
  • 2 takjes munt
  • 200 gr crème fraîche
  • versgemalen zeezout en peper

Receptnummer: 2713


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18