03012e9124a1a07c87037a7042ab24c80dafc00d9https://www.lekkermakkelijk.nl

Geroosterde bietensoep

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - 4 personen - 15 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de bietjes en snijd ze in kleine partjes. Doe ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de halve uien en de knoflook ertussen. Besprenkel alles met de olijfolie en de balsamicoazijn. Strooi de salie erover en maal er royaal zout en peper over. Hussel alles goed door elkaar. Bak 40 minuten in de oven. Schep na 15 minuten een keer om. Haal na 40 minuten de bietjes uit de oven. Breng de bouillon aan de kook. Plop de teentjes geroosterde knoflook uit hun velletje. Schep de bietjes, ui en de teentjes knoflook in de blender. Giet er een 1/4 bouillon bij en de crème fraîche. Pureer de soep glad. Als het te dik is voeg je nog wat bouillon toe. Giet de gepureerde bietjes bij de rest van de bouillon en breng aan de kook. De soep is vrij dik. Je kunt er natuurlijk nog wat extra bouillon bij doen. Schenk de warme soep in soepborden en leg er in een lijn wat garnaaltjes, granaatappelpitjes en amandeltjes op en garneer met wat kleine blaadjes munt.

Ingrediënten

  • 1 kg rauwe bietjes
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 1 grote ui gehalveerd
  • 1 bol knoflook gehalveerd
  • 25 gr geroosterde amandelen
  • 100 gr Hollandse garnaaltjes
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • 4 blaadjes salie fijngesneden of gedroogd salieblad
  • 1 l groentebouillon
  • 2 takjes munt
  • 200 gr crème fraîche
  • versgemalen zeezout en peper

Receptnummer: 2713


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aardperensoep met gember, groene kool en walnootjes

Schil de aardperen en de knolselderij en snijd in stukken. Neem een grote braadpan. Snipper de ui en fruit die samen met de fijngehakte gember en komi...

Bladerdeegstengels met serranoham

Heerlijk bij de soep zijn deze bladerdeegstengels met serranoham. Snijd hiervoor drie plakjes bladerdeeg elk in drie repen. Leg er een reepje serranoh...

Witlofsoep met saffraan en zalmtartaar

Maak de witlof schoon en snijd ze in repen. Snipper de sjalotten fijn en fruit deze aan in de boter in een braadpan. Voeg de saffraan toe en bak 2 min...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18