096ed4e385d5988b29758ef04dbbffc974c4bb315https://www.lekkermakkelijk.nl

Saffraankip met salie en citroen

Hoofdgerecht - Kerst - 4 personen - 90 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225ºC. Smelt de boter en voeg de saffraandraadjes toe, rasp de citroenschil erboven en pers de halve citroen erboven uit. Maal er royaal peper en zout over en meng alles goed. Wrijf de kip hiermee van binnen en van buiten in. Leg de kip in de ovenschaal. Doe de knoflook, de andere helft van de citroen en de salie in de buikholte van de kip. Draai de kip om zodat hij op zijn borst ligt. Leg de kwarten pastinaak eromheen en wrijf ze ook in met het gesmolten botermengsel. Zet de kip in de oven en schakel de oven terug naar 175ºC. Bak de kip 20 minuten op zijn borst, draai hem dan voorzichtig om en bak verder gedurende 40 minuten. Schep af en toe het braadvocht over de kip en pastinaak. Doe dat drie maal. Haal de kip uit de oven en laat hem 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Leg hem op een mooi bord en schik de pastinaak eromheen. Schep wat van het heerlijke braadvocht over de kip en pastinaak. Lekker met gevulde appeltjes met cranberrycompote en de kerstsalade. Kijk voor deze recepten op lekkermakkelijk.nl (gebruik de zoekfunctie).

Ingrediënten

  • 1 scharrelkip van 1,3 kilo
  • 4 dikke pastinaken elk in 4 kwarten gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 buisjes saffraandraadjes
  • 4 takjes salie en extra voor de garnering
  • 100 gr roomboter

Receptnummer: 2723


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18