044fdd9decd2a8901634545417483ee869a88e665https://www.lekkermakkelijk.nl

Kerstsalade met geroosterde pompoen

Bijgerecht - Kerst - 6 personen - 50 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pompoen in de lengte door en snijd de helften in plakken van 1½ cm. Meng de olijfolie, knoflook, rozemarijn door elkaar en maal er royaal zeezout en peper over. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de pompoenparten erop en meng de knoflook olie met de pompoenparten. Bak de pompoen 25 minuten in de oven gaar. Schep ze na 15 minuten even om. Maak ondertussen de salade klaar. Doe de slablaadjes in een mooie schaal. Snijd de granaatappel in vieren en pers een helft uit. Meng het granaatappelsap met 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels limoensap, 2 tl mosterd en een halve eetlepel honing tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rest van de granaatappelpitjes over de salade. Schil de avocado en snijd in parten. Meng met het sap van een halve limoen. Verdeel over de salade. Dek de salade en dressing af met vershoudfolie. Haal de pompoen uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Verdeel de lauwwarme pompoen over de salade. Besprenkel met twee eetlepels van de dressing en geef de rest van de dressing erbij. Restjes van de ovengebakken pompoen zijn erg lekker op een crostini met Parmaham.

Ingrediënten

  • 1 kleine pompoen
  • 300 gr gemengde slablaadjes
  • 1 granaatappel
  • 1 limoentje
  • ½ el honing
  • 50 gr pistachenootjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 2 el verse fijngehakte rozemarijn
  • versgemalen zeezout en peper

Receptnummer: 2741


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18