0cd64dcb3cc1e438ba813e4f87159d208ec37f7b5https://www.lekkermakkelijk.nl

Bloemkool mousseline

Bijgerecht - Kerst - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Maak de bloemkool schoon en hak hem in stukken. Breng de kippenbouillon en melk aan de kook. Voeg de bloemkool en sjalot toe. Breng aan de kook en laat 15 tot 20 minuten zachtjes gaarkoken. Giet de bloemkool af en laat uitlekken in een vergiet. Doe de bloemkool weer terug in de pan en voeg de boter en slagroom toe. Pureer de bloemkool met de staafmixer tot een fijne puree. Breng op smaak met royaal versgemalen zeezout, peper en veel nootmuskaat.

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 sjalotje en stukjes
  • ½ l melk
  • ½ l kippenbouillon
  • 50 gr boter
  • 150 ml slagroom
  • geraspte nootmuskaat
  • zout en peper

Receptnummer: 2750


Reageren


Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18