0d094a4eb580c6cdf4c532638e9d80c3ffa926c9bhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Sinaasappeljam met rozemarijn

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Bijgerecht - Feest

Bereiding

Boen de sinaasappels schoon en doe ze in een klein pannetje waar ze net inpassen. Voeg de kaneelstokjes toe. Doe er water bij tot ze onder staan. Breng aan de kook en laat ze dan 1 uur zachtjes koken met deksel op de pan. Kijk af en toe of ze nog onder staan en voeg anders nog wat water toe. Giet ze na een uurtje af in een vergiet en laat ze uitlekken en 10 minuten afkoelen. Snijd ze daarna doormidden en haal de pitjes en de witte draadjes eruit. Doe ze met schil en al in de keukenmachine en pureer ze glad. Doe de sinaasappelpuree samen met de rozemarijn weer terug in het pannetje en voeg de geleisuiker toe. Laat al roerend 4 minuten doorkoken. Schep de jam in schone jampotten en schroef de deksel erop. Draai ze om en laat ze afkoelen. Maak af met een mooi lintje en een takje rozemarijn om de potten. Een feestelijk cadeau om te geven!

Ingrediƫnten

  • 4 sinaasappels
  • 1 pak geleisuiker
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 takjes rozemarijn, de naaldjes fijngehakt

Receptnummer: 2778


Reageren


Meer smakelijke recepten

Chocoladeparels met kaneel

Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom en boter aan de kook. Haal dan de pan van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade toe. Roer tot de chocolad...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18