011bba36cba620461a9ead9805cac887a9426e138https://www.lekkermakkelijk.nl

Winter minestronesoep

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 50 minuten

Bereiding

Snijd de uien in dunne ringen. Fruit ze 5 minuten in de olijfolie. Pers dan de knoflook erboven uit en voeg de majoraan en rozemarijn toe. Bak even mee tot het gaat geuren. Doe de blikjes tomaat erbij, bouillontabletten, de azijn en de honing erbij. Breng het aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen. Voeg dan een halve liter water toe. Snijd de korst van de Parmezaan en doe die bij de soep. Voeg ook het stukje gerookte spek toe. Laat zachtjes koken en snijd ondertussen de groenten fijn. Snijd de wortels in dikke plakken, de gewassen boontjes in stukjes en de groene koolbladeren in stukken. Laat 15 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. Giet de inhoud van het potje witte bonen in een vergiet en spoel ze schoon. Snijd de gewelde rookworst in plakken. Voeg de witte bonen en rookworst bij de soep. Laat nog 5 minuten zachtjes meekoken. Breng de soep goed op smaak met versgemalen peper en extra olijfolie. Serveer de soep heet met geraspte Parmezaanse kaas met ciabatta en pesto.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 6 el olijfolie
  • 3 winterwortels
  • ¼ groene kool
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el gedroogde majoraan
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 blikken tomaatblokjes
  • stukje Parmezaanse kaas met korst
  • stukje gerookte zuurkool
  • 4 groentebouillonblokjes
  • 1 el honing
  • 1 potje witte bonen
  • 1 gewelde rookworst

Receptnummer: 3194


Reageren


Meer smakelijke recepten

Minestronesoep

Snijd de ui en knoflook fijn en de groenten in reepjes en kleine blokjes. Zet een grote pan op het vuur en verwarm hierin de olijfolie. Bak hierin de...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18