02ab359755cff06631e25608c87937154868691fchttps://www.lekkermakkelijk.nl

Waterzooi met zuurkool en zalm

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 50 minuten

Bereiding

Snijd de knolselderij, bleekselderij, wortel en prei in stukken. Snijd de champignons in kwarten. Smelt de boter in een grote braadpan en fruit de stukken groenten hier 3 minuten aan in aan. Breng ondertussen 1 1/4 liter water aan de kook en voeg de visbouillontabletten toe. Voeg de gebakken groenten bij de bouillon met braadvocht en laat 5 minuten zachtjes stoven. Snijd de zalm in blokjes. Voeg de zuurkool, zalm en de slagroom bij de waterzooi. Laat 7 minuten zachtjes meestoven. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Strooi de dille erover. Serveer de waterzooi in diepe borden. Geef er bruin stokbrood bij met gezouten boter.

Ingrediënten

  • 250 gr zalmfilet
  • 1/2 knolselderij
  • 4 stengels bleekselderij
  • 2 winterwortel
  • 1/2 prei
  • ½ bakje kastanjechampignons
  • 300 gr wijnzuurkool
  • 2 el fijngesneden dille
  • 200 ml slagroom
  • 4 el geroosterde amandelen
  • 50 gr boter

Receptnummer: 3203


Reageren


Meer smakelijke recepten

Zuurkoolschotel

Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappelen circa 20 minuten en maak er met een klontje boter en scheut melk puree van. Laat de rozijnen even ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18