07c3cf53d5777b42eda9340e35ca644e35384e885https://www.lekkermakkelijk.nl

Zuurkoolschotel

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 35 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de aardappelen circa 20 minuten en maak er met een klontje boter en scheut melk puree van. Laat de rozijnen even wellen in een bakje warm water Bak de magere spekjes uit, schep het gehakt erbij en bak het rul. Neem een ovenschaal en verdeel de zuurkool op de bodem en meng de rozijnen met de zuurkool. Schep daarop het gehakt en de spekjes en daarover de aardappelpuree. Verwijder het klokkenhuis van de appelen en snijd ze in ringen. Leg ze dakpansgewijs over de puree en bestrooi met kaneel. Bak de schotel circa 20 minuten in de oven.

Ingrediënten

  • 300 gr rundergehakt
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 500 gr zuurkool
  • 800 gr aardappelen
  • 3 appels
  • 100 gr rozijnen
  • 2 el gemalen kaneel
  • 1 klontje boter
  • 1 dl melk
  • peper en zout uit de molen

Receptnummer: 1997


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aspergeschotel met pasta

Breng in een ruime kookpan 1 l water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook de asperges 1 minuut, neem ze ...

Broccoli ovenschotel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar. Snij de champignons in plakjes en snipper de ...

Groenteschotel uit de oven

Snijd de ui, tomaten en paprika's in grove stukken. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit een bodempje olijfolie in een wok/braadpan en roerbak de ui...

Hutspot met spekjes en brie uit de oven

Schraap de wortels schoon en snijd ze in stukjes. Snijd de uien in dunne ringen. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Doe de aardappels, wortel...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18