04d79b8a01196ce00a502eb91bc009ea9d648b22fhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Plaattaart met zomerfruit en rozemarijn

Nagerecht - Zomer - 8 personen - 45 minuten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Mix de zachte boter met de suiker en vanillesuiker romig. Hak de blaadjes van 1 takje rozemarijn fijn en voeg toe aan het boter- en suikermengsel. Mix nu een voor een de eieren door het botermengsel. Mix daarna de ricotta erdoor. Spatel nu in 3 gedeeltes het bakmeel erdoor. 2. Vet het bakblik in, leg er een vel bakpapier in en vet die ook weer in met boter. Schenk hierin het beslag. Druk het fruit in het beslag en bak de plaat taart in 30 minuten gaar. 3. Haal uit de oven en bestrooi met poedersuiker en blaadjes rozemarijn. Serveer met een glaasje prosecco.

Ingrediënten

  • 200 gr boter
  • 150 gr witte basterdsuiker
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 zakjes vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 500 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 bakje ricotta
  • 300 gr aardbeien
  • 125 gr frambozen
  • 150 gr blauwe bessen
  • 125 gr rode bessen
  • Extra: Bakblik van 20 bij 40 cm, bakpapier

Receptnummer: 3274


Reageren


Meer smakelijke recepten

Appelplaattaart met kokos en room

Verwarm de oven op 180ºC. Mix de eieren met de suiker romig gedurende 5 minuten. Voeg de vanille merg, citroenrasp, mespunt zout en slagroom toe. En ...

Appelplaattaart met peren, chocolade en amandelen

Verwarm de oven op 180ºC. Schil de peren, halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Bak de helften peer in 25 gram boter 5 minuten op halfho...

Plaattaart met lentegroenten

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier. Bekleed de vorm met de net ontdooide plakjes bladerdeeg en druk de ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18