0b5c73bf63b0c630096fb560d98ea8660b51e8576https://www.lekkermakkelijk.nl

Kippenbouten met laurier, olijven en sinaasappel

Hoofdgerecht - Zomer - 4 personen - 40 minuten

Bereiding

1. Bestrooi de kippenbouten royaal met zout en peper. Smelt de boter in een grote braadpan. Bak hierin de kippenbouten aan tot ze goudgeel zijn. 2. Snijd de sinaasappels in kwarten en bak ze mee met de kip. Voeg de laurierblaadjes, de sherry en de olijven toe. Laat 40 minuten zachtjes stoven en draai de bouten af en toe om. 3. Serveer met stokbrood en een groene salade.

Ingrediënten

  • 4 kippenbouten
  • 2 sinaasappels
  • 50 gr zwarte olijven
  • 6 blaadjes laurier
  • 4 el sherry
  • 70 gr boter

Receptnummer: 3290


Reageren


Meer smakelijke recepten

Geroosterde kippenbouten uit de oven met gepofte knoflook, salie, druiven en pruimen

Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed het bak blik met bakpapier. Leg de kippenbouten er in en bestrooi ze royaal met zout en peper en citroenrasp....

Kuikenbouten uit de oven

Oven voorverwarmen op 200 °C. Kuikenbouten licht bestrijken met 1 el olie en bestrooien met zout en peper. Kuikenbouten in de braadslede of op de bak...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18