01d1ae9313d6d4a85576271e43ed940891759af3fhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Tagliatelle met paddenstoelen, witlof en blauwe kaas

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Kook de tagliatelle volgens de instructie op de verpakking gaar. Giet de slagroom met de verkruimelde bouillontablet in een hoge pan. Kook de slagroom in op halfhoog vuur tot een dikke saus. Voeg de gehakte lente-ui toe aan de saus en zet apart. Snijd de witlofstruikjes in kwarten en roerbak ze in de boter rondom beetgaar circa 8 minuten. Snijd de paddenstoelen in stukken en bak ze goudbruin in 2 eetlepels olijfolie. Pers er een teentje knoflook bovenuit en breng op smaak met zout en peper. Voeg de gebakken paddenstoelen en de ingekookte slagroom bij de witlof. Schep alles goed om en breng op smaak met versgemalen peper. Schep alles in een diepe serveerschaal en bestrooi met de grofgehakte walnoten en de verkruimelde blauwe kaas.

Ingredi├źnten

  • 3 fijngehakte lente-uitjes
  • 4 struikjes witlof
  • 250 gr paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 100 gr walnoten
  • 75 gr blauwe kaas
  • 250 ml slagroom
  • 12 groentenbouillontablet
  • 2 el boter
  • 300 gr tagliatelle

Receptnummer: 3337


Reageren


Meer smakelijke recepten

Courgette tagliatelle met citroen, geroosterde kerstomaatjes en mozzarella

1. Verwarm de oven voor op 200┬║C. Plaats de takken kerstomaatjes in een ovenschaaltje en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met zeezout ...

Farfalle met kastanjechampignons, spruitjes en spekjes

Kook de farfalle volgens de instructie op de verpakking gaar. Maak de spruitjes schoon en kook ze 15 minuten beetgaar. Was de bladspinazie en laat uit...

Spaghetti bolognese met rundergehakt en basilicum

Giet 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de helft de plakjes knoflook aan. Voeg dan meteen de tomaatblokjes toe en laat 10 minuten inkoken ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18