0a663d0a4763cfcf6d7690f1dab6556bcb8e61263https://www.lekkermakkelijk.nl

Oogsttaartjes met pruimen en druiven

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hapje - Herfst - 8 personen - 30 minuten

Bereiding

Meng het meel, zout, basterdsuiker en gist in een grote kom. Verwarm de melk zachtjes tot het lauwwarm is. Pak de mixer met deeghaken en mix de melk, eieren en boter door het bloemmengsel. Mix tot een samenhangend deeg en kneed het verder met de handen tot een soepel deeg. Voeg eventueel wat bloem toe. Vorm tot een deegbal en leg weer in de mengkom. Laat afgedekt 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 210ºC graden. Verdeel het deeg in 6 stukken of meer afhangelijk van de bak vormen. Rol elk stukje deeg uit op een met bloem bestrooide werkvlak. Bekleed hiermee de springvormpjes. Prik met een vork allemaal gaatjes in elke bodem. Schep in elk een eetlepel pruimenjam. In de grotere bak vormpjes 2 eetlepels jam. Snijd de appels in partjes, de pruimen in helften en de peren in schijfjes. Verdeel over elk bakvormpje een soort fruit of een mix daarvan in een cirkel. Bestrooi ze elk met halve eetlepel basterdsuiker. Bak ze in 25 minuten gaar in het midden van de oven. Haal ze uit de oven en laat ze 40 minuten afkoelen. Verwijder de randen van de springvormpjes en serveer met lobbig geklopte slagroom.

Ingrediënten

  • 420 gr speltmeel
  • 2 mespuntjes zout
  • 3 el witte basterdsuiker
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 100 gr roomboter gesmolten
  • 150 cl volle melk
  • 2 eieren
  • half potje pruimenjam
  • 200 gr druiven
  • 2 appels, 6 pruimen, 1 peer
  • witte basterdsuiker om te bestrooien
  • Benodigdheden: 4 Kleine springvormpjes van 10 cm 2 springvormpjes van 16 cm of 8 kleine vormpjes van ca. 12 cm of een mix

Receptnummer: 3355


Reageren


Meer smakelijke recepten

Appeltaart met pruimen en walnoten

Verwarm de oven op 180ºC. Doe het bakmeel in een kom. Voeg de suiker, kaneelpoeder, vanillesuiker en mespunt zout toe en meng goed door elkaar. Snijd...

Havermoutkoekjes

Pureer de banaan met het kaneelpoeder en mespunt zout in de keukenmachine of met de staafmixer. Schep de bananenmoes in een grote mengkom en spatel de...

Havermout koekjes met banaan en sesamzaad

Pureer de banaan met het kaneelpoeder en mespunt zout in de keukenmachine of met de staafmixer. Schep de bananenmoes in een grote mengkom en spatel de...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18