0f977a0fb7fbf55389685283477811be90db29043https://www.lekkermakkelijk.nl

Chocolade karamel mousse

Nagerecht - Feest - 6 personen - 20 minuten

Bereiding

Open het blikje karamel en mix het los met het zeezout. Hak de chocolade grof en smelt het au bain marie. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en kaneel. Schenk de gesmolten chocolade bij de karamel en schep luchtig om. Laat 5 minuten afkoelen. Schep dan de slagroom er luchtig door. Schep het in een spuitzak en laat 30 minuten opstijven in de koelkast. Spuit nu mooie toefen in champagne glazen en laat verder opstijven. Maak ondertussen de kersensaus. Smelt 50 gram boter in een pan en voeg de kersen toe. Bak 3 minuten op halfhoog vuur. Voeg dan de wijn, kruidnagelpoeder en vanillesuiker toe. Laat 8 minuten zachtjes inkoken. Serveer de kersensaus bij de chocolade karamel mouse. Rasp er nog extra pure chocolade over en serveer met dunne wafeltjes. Lekker met een glaasje sherry.

Ingrediƫnten

  • 12 blikje karamel
  • (zie recept no-bake taartjes)
  • mespuntje zout
  • 300 gr pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 250 gr diepvrieskersen
  • 4 el rode wijn
  • 1/2 tl kruidnagelpoeder
  • 2 zakjes vanillesuiker

Receptnummer: 3433


Reageren


Meer smakelijke recepten

Chocolade druiven met blauwe kaas en een glaasje port

Was de druiven en laat ze 30 minuten in een vergiet drogen. Dep ze daarna goed droog. Hak de chocolade fijn. Neem een kom die op de rand van een pan g...

Chocoladeparels met kaneel

Hak de chocolade fijn. Breng de slagroom en boter aan de kook. Haal dan de pan van het vuur en voeg de fijngehakte chocolade toe. Roer tot de chocolad...

Chocoladetaart

Verwarm de oven op 175 graden. Smelt de boter met de chocolade in een pan op laag vuur. Goed roeren zodat het niet aanbrandt. Mix de eieren met de sui...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18