0d1717f18c94d7ce64ce4a0a58508c714b60ed409https://www.lekkermakkelijk.nl

Groente stamp

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 40 minuten

Bereiding

Schil de knolselderij, zoete aardappelen en de gewone aardappelen. Snijd ze in blokjes. Smelt 25 gram boter in een braadpan. Bak de groenten en aardappelblokjes 5 minuten aan op halfhoog vuur. Voeg dan de groentebouillonpoeder toe en 250 ml kokend water. Zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes stoven. Voeg dan de spruitjes toe en de zuurkool laat 15 minuten verder stoven. Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en bak de uien in de rest van de boter goudbruin. Houd ze apart. Voeg de mosterd en crème fraîche toe aan de wintergroenten en stamp ze fijn tot een grove stamppot. Breng op smaak met Maggi. Verdeel de stamppot over 4 borden en schep de gebakken ui erover. Ernaast een pluk stoofvlees. Lekker met extra grove mosterd.

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 4 zoete aardappelen
  • 600 gr stamppot aardappelen
  • 50 gr boter
  • 2 uien
  • 200 gr spruitjes
  • 150 gr zuurkool
  • 12 el grove mosterd
  • 4 el crème fraîche
  • Maggi
  • restje draadjesvlees
  • 1 el groentebouillonpoeder

Receptnummer: 3455


Reageren


Meer smakelijke recepten

Andijviestamppot

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 minuten gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de a...

Bietenstamp met makreel

Schil de aardappels, snijd in stukken en kook ze met wat zout in 20 minuten gaar. Rasp ondertussen de bietjes fijn. Maak de makreel schoon en verdeel ...

Boerenkool met rookworst

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en laat ze in ruim water circa 20 minuten gaarkoken. Snipper de ui, neem een braadpan en fruit het uitje in...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18