0eb981947bcea7b581f58e771f596ae07dcc09988https://www.lekkermakkelijk.nl

Andijviestamppot

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 minuten gaar. Verwarm ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de spekjes lekker bruin. Giet de aardappelen af. Vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappel met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Meng er de créme fraîche door. Schep de andijvie en spekjes in porties erdoor en laat steeds een beetje slinken. Voeg de Provençaalse kruiden, ui, knoflook en mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de stamppot en rookworst en serveer er mosterd bij.

Ingrediënten

  • 800 gr - 1 kilo kruimige aardappels
  • 400 gr gesneden andijvie
  • 225 gr gerookte spekjes
  • 1 Gelderse rookworst
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 125 ml créme fraîche
  • 2 tl Franse mosterd
  • 1 teen knoflook
  • 1 uitje

Receptnummer: 848


Reageren


Meer smakelijke recepten

Andijviestamppot met slavinken

Kook de aardappels gaar. Slavinken in de koekenpan op matig vuur in de boter in 15 minuten bruin en gaar bakken. Vlees uit de pan nemen en warm houden...

Boerenkool met worst

Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar. Pureer de aardappelen. Breng ze op smaak met peper en zout, de warme melk en blokjes roomboter. Bren...

Spaghetti met andijvie, champignons en roomsaus

Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Verwijder verwelkte bladeren en de stronk van de andijvie en hak de bladeren grof....

Stamppot Andijvie

Andijvie wassen en in reepjes snijden. Aardappelen schillen, wassen, in 20-25 minuten gaar koken en afgieten. Intussen de melk koken. Gekookte aardapp...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18