Winterpizza
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 20 minuten
Bereiding
Bereid het pizzadeeg volgens de verpakking. Maak de spruiten schoon en kook ze 8 minuten voor. Giet ze af en snijd ze dan in plakjes. Snijd de teentjes knoflook in superdunne plakjes en meng ze met de olijfolie. Verwarm de oven op 200ºC. Rol het gerezen pizzadeeg uit tot een ovale lap. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de crème fraîche erover. Laat 4 cm van de rand vrij. Bestrijk de rand van de pizza met de knoflookolie. Verdeel over de crème fraîche de boerenkool, wat geraspte kaas, dan de plakjes spruitjes en weer wat geraspte kaas. Als laatste de zuurkool en de spekreepjes. Besprenkel met knoflookolie en de rest van de geraspte kaas. Haal de takjes tijm door de olijfolie en leg ze op de pizza. Bak de pizza volgens de verpakking goudbruin. Serveer met de rest van de knoflook olie.
Ingrediënten
- 1 pak mix voor pizzadeeg of een rol kant-en-klaar pizzadeeg
- 300 gr spruitjes
- 200 gr spekreepjes
- 250 ml crème fraîche
- 200 gr geraspte pizzakaas
- 200 gr boerenkool
- 200 gr zuurkool
- 4 teentjes knoflook
- 200 ml olijfolie
- 6 takjes tijm
Receptnummer: 3459
Reageren
Meer smakelijke recepten
Met de restjes van de ingrediënten die we voor de gerechten in dit nummer hebben gemaakt hebben we een heerlijke pizza bereid. Eerst de oven voorverw...
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pureer de ricotta met de helft van de knoflook, de helft van de peterselie de helft van de Parmezaanse kaas en de...
Verwarm de oven op 225ºC. Rol op een vel bakpapier het pizzadeeg voor de winter pizza's uit tot een ronde lap. Verdeel de mascarpone over de bodem en...