078b552ed43b7d8c3d561866463ded19f5ff5e7cehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Vegaburgers

Lunchgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de knolselderij in 4 dikke plakken. Snijd rondom de schil eraf met een scherp mesje. Snijd ze bij zodat ze even groot zijn zoals een hamburgerbroodje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kwast ze aan beiden zijden in met gesmolten boter. Bestrooi ze met zout en peper. Bak ze in 25 minuten goudbruin, draai ze af en toe om. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Maak de bietenburgers. Rasp de bietjes boven een kom. Voeg de helft van het amandelschaafsel toe en maal er flink wat peper en zout over. Pureer met een staafmixer kort tot een grof mengsel. Voeg het havermeel en griesmeel toe en meng met een spatel tot een stevig bietengehakt. Vorm er 4 burgers van. Leg ze op een stuk bakpapier en druk de rest van het amandelschaafsel erop. Laat de bietenburgers 30 minuten opstijven. Bak ze daarna in de boter aan beide zijden 2 minuten op hoog vuur aan. Zet het vuur zacht en bak ze verder 8 minuten aan beiden zijden gaar. Bestrijk de portobellos met wat olie en grill ze gedurende 6 minuten gaar. Snijd de rode ui in dunne ringen en meng met wat azijn. Pureer met een staafmixer de geraspte bietjes met de roomkaas en knoflook kort tot een dikke saus. Bouw de vegaburgers op. Leg op 2 knolselderij plakken een bietenburger, een flinke lepel bieten roomkaas, blaadjes sla, rode ui en dek af met de rest van de knolselderij plakken. Maak nu de volgende vegaburgers. Leg op twee portobellos een bietenburger, bieten roomkaas, sla en rode ui. Dek af met de andere 2 portobellos. Serveer de vegaburgers met geroosterde wortels en maïs chips!

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 4 portobellos
  • 450 gr gekookte bietjes
  • 100 gr havermeel
  • 4 el instant griesmeel
  • 100 gr geschaafde amandelen
  • 50 gr boter
  • 8 slablaadjes
  • 1 rode ui in dunne ringen
  • - voor de bieten roomkaas
  • 2 bietjes
  • 150 gr roomkaas
  • 1 teentje knoflook uit de pers

Receptnummer: 3465


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gevulde pompoentjes met vega gehakt en Griekse yoghurt

Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de pompoentjes goed schoon en droog ze af. Halveer ze in de lengte haal de pitten eruit en leg ze op een met bak-p...

Gevulde vega rollade van pompoen en rode wijn risotto

Verwarm de oven voor op 200ºC. Halveer de pompoen in de lengte. Schep de pitten eruit. Hol beide pompoenhelften een beetje uit. Kerf met een scherp m...

Tartelettes vega

Maak eerst de bladerdeegtaartjes. Verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes deeg 5 minuten ontdooien. Snijd uit de plakjes bladerdeeg met behulp van ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18