01c1fff7153fd01688200bb65a502ee31b5ca3428https://www.lekkermakkelijk.nl

Apfelstrudel

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hapje - Winter - 6 personen - 30 minuten

Bereiding

Verwarm de oven op 180ºC. Week de rozijntjes in de strohrum. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de appel met de rum rozijnen, sinaasappelrasp, citroenrasp en de custardpoeder. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de boter. Leg 5 plakjes filodeeg 3 cm overlappend naast elkaar op een vel bakpapier. Plak ze vast met gesmolten boter en bestrijk ook de rest van de vellen filodeeg met de boter. Maak zo ook een tweede rij overlappend op de eerste rij. Kwast ook in met de gesmolten boter. Nu heb je een groot vierkant vel filodeeg. Schep het appelmengsel onderaan in een strook 5 cm van de rand. Rol hem voorzichtig met twee handen op. Vouw de uiteindes naar onder. Leg hem met de naad naar beneden. Til hem aan het bakpapier op en leg op de bakplaat. Bak de appel strudel in 25 minuten goudgeel. Rooster ondertussen de amandelen goudgeel in 2 el boter. Haal de apfelstrudel uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Snijd de eerste plak eraf. Bestrooi daarna royaal met poedersuiker en schep de geroosterde amandelen in het midden van de strudel. Serveer royaal met slagroom en kaneelpoeder en vanillesaus.

Ingrediënten

  • 75 gr rozijnen
  • 5 el strohrum
  • 4 goudreinette appels
  • 2 el sinaasappelrasp
  • 1 el citroenrasp, 2 el custardpoeder
  • 1 pakje filodeeg met 10 vellen, ontdooit
  • 125 gr gesmolten boter
  • 125 gr geschaafde amandelen
  • poedersuiker
  • vanillesaus voor erbij
  • slagroom voor erbij
  • Extra: bakplaat, bakpapier, bakkwastje

Receptnummer: 3474


Reageren


Meer smakelijke recepten

Appeltaart met herfstfruit en noten

Doe het bakmeel, suiker, zout en boter in de mengkom van de keukenmachine en pulse kort tot kruim. Voeg het ei toe en pulse tot een deegbal. Haal het ...

Appeltaart met pruimen en walnoten

Verwarm de oven op 180ºC. Doe het bakmeel in een kom. Voeg de suiker, kaneelpoeder, vanillesuiker en mespunt zout toe en meng goed door elkaar. Snijd...

Snelle appeltaartjes met amandelspijs en appelstroop

Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de appels en boor de klokkenhuizen eruit met de appelboor. Snijd elke appel in vieren en snijd ze in dunne schij...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18