014ce24152e004b541503ad484e7d60dde70af079https://www.lekkermakkelijk.nl

Avocadotaart met kokos met dadels en hazelnoten

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Lente - 6 personen - 30 minuten

Bereiding

Ontpit de dadels en doe ze in een keukenmachine. Voeg de rest van de ingrediënten toe en pureer kort tot een stevig noten dadeldeeg. Bekleed de springvorm met bakpapier en druk het noten deeg er netjes in zodat het overal even dik is. Dek af en zet 10 minuten in de vriezer. Pureer nu de avocado’s met het limoensap, honing en de kokosolie. Haal de notenbodem uit de diepvries en schep de avocadovulling erop. Maak een mooie swirl met een lepel. Dek af met folie en laat 4 uur opstijven. Garneer de taart met geraspte kokos, wat blauwe bessen en eetbare bloemblaadjes.

Ingrediënten

  • 200 gr dadels, 200 gr blanke hazelnoten
  • rasp van 2 limoentjes, 2 tl gemberpoeder
  • merg van 1 vanillestokje
  • 50 gr gedroogde gerapte kokos
  • voor de avocado vulling
  • 4 avocado’s, sap van 3 limoentjes
  • 2 el honing
  • 150 ml gesmolten kokosolie
  • Voor de garnering:
  • geraspte kokos, 100 gr blauwe bessen, eetbare bloemblaadjes
  • Extra: bakpapier, springvorm 20 cm

Receptnummer: 3577


Reageren


Meer smakelijke recepten

Avocado limoen mousse met roos van zalm

Schil de avocado’s en wip de pit er uit. Snijd in stukken. Snijd de lente-uitjes in stukjes. Doe de avocado, lente-ui in een mengbeker. Rasp de schi...

Couscous avocadosalade

Bereid de couscous volgens de instructie op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat afkoelen. Rooster de pijnboompitten lichtbruin. S...

Doperwten-avocadosoep

Kook de doperwtjes in 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze afkoelen. Schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Snij de helft van ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18