0abb6a3e7d655140d57a09ff164c0da627314ed80https://www.lekkermakkelijk.nl

Gemarineerde haring rolletjes met zalm en ei op roggebrood

Lunchgerecht - Zomer - 8 personen - 20 minuten

Bereiding

Meng de crème fraîche, dille, citroen, jeneverbessen en de rode ui in een diepe schaal. Maal er flink wat peper over. Snijd de haringen los en leg ze in de crème fraîche. Laat 1 uur afgedekt marineren in de koelkast. Schil de wortel, komkommer, bleekselderij, paprika en lente-uitjes in reepjes van 10 cm. Meng ze met 4 el olijfolie en ½ el mosterd 1 el azijn en 2 tl honing. Haal de haringen uit de koelkast en leg er een bergje verse groente op. Rol ze op en zet vast met een prikkertje. Bestrijk het roggebrood met roomboter. Beleg met een blaadje sla, een plakje zalm, een half ei en een haringrolletje. Lepel er nog wat van de marinade over. Garneer met koriander en dille. Drink er een biertje bij.

Ingrediënten

  • 4 nieuwe haringen
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 el fijngehakte dille
  • sap van een halve citroen
  • 6 fijngehakte korianderzaadjes
  • 1 rode ui in flinterdunne ringen
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 gele paprika
  • 2 lente-uitjes
  • 8 slablaadjes
  • 8 sneden roggebrood
  • roomboter

Receptnummer: 3636


Reageren


Meer smakelijke recepten

Broodje visstick

Verwarm de oven voor op 230°C. Leg de vissticks op een bakplaat met bakpapier en plaats in het midden van de oven. Verwarm gedurende 15 minuten. D...

Gebakken witvisfilet

Visfilets bestrooien met peper en zout en inwrijven met bloem. Even de pijnboompitten op middel vuur bruin bakken. Uit de pan halen en wat boter en ol...

Knäckebröd met haring in room

Haring in schaal leggen met uien en laurierblaadje ertussen. Crème fraîche loskloppen en mengen met slagroom, zout, peper, mosterd, mierikswortel en...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18