0ea461be537b9185bae5f89ce8903984876b43c9chttps://www.lekkermakkelijk.nl

Gebakken witvisfilet

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Visfilets bestrooien met peper en zout en inwrijven met bloem. Even de pijnboompitten op middel vuur bruin bakken. Uit de pan halen en wat boter en olie in de pan. Als het schuim weg is, de filets bakken, ongeveer 3 minuten elke kant. Eventueel peper en zout toevoegen.
Filets uit de pan. Citroen uitknijpen in het vet, de pijnboompitten en wat fijn gehakte peterselie en dille erbij. Even laten indikken en over de vis serveren. Beetje groene salade en partjes sinaasappel erbij en klaar.

Ingrediënten

  • 4 visfilets
  • 100 g pijnboompitten
  • boter en olijfolie
  • halve citroen
  • peterselie en dille
  • bloem
  • peper en zout

Receptnummer: 421


Reageren


Meer smakelijke recepten

Groenteschotel uit de oven

Snijd de ui, tomaten en paprika's in grove stukken. Verwarm de oven voor op 220°C. Verhit een bodempje olijfolie in een wok/braadpan en roerbak de ui...

Kibbeling met salade

Breng een pan met water aan de kook. Voeg de rijst toe en laat deze op de aangegeven tijd in open pan gaarkoken. Daarna vijf minuten met deksel erop n...

Vis en gamba met aardappelpuree, groenten en Bouillabaissesaus

Oven voorverwarmen op 180 °C. Kabeljauw en zalm in zes stukken snijden en in ovenschaal leggen. Gamba's ernaast leggen. Verdeel 50 gram van de roombo...

Warme carpaccio van witvisfilet

Rasp de helft van de citroenschil in de olijfolie. Hak de kervel fijn en meng dit samen met een snufje zout en peper door de citroenolie. Met een staa...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18