07248144a15d2a754414c5b1912adc9ffe8e1e565https://www.lekkermakkelijk.nl

Gehaktschotel met appel, gehakt, rookworst, mosterd aardappelpuree met bladerdeegdakje

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 40 minuten

Bereiding

Stap 1: schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook ze in 25 minuten gaar met 1 theelepel zout. Verwarm de rookworst volgens de verpakking. Snijd de rode kool in dunne reepjes. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Stap 2: verwarm de oven op 200ºC. Smelt 25 gram boter in een wok en roerbak de rode kool 3 minuten tot het gaat slinken. Voeg de blokjes appel toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de bouillon en voeg de laurierblaadjes, kruidnagelpoeder, de azijn en de honing toe. Schep alles goed om en laat 10 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Stap 3: roerbak het gehakt los met 2 eetlepels boter. Voeg de mosterd toe en peper en zout naar smaak. Laat nog 5 minuten bakken en zet het vuur uit. Giet de aardappels af en laat ze uitlekken in het vergiet. Doe een klont boter in de pan en voeg de aardappels er weer bij. Stamp tot een stevige puree. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep de eidooier erdoor en geraspte kaas. Vet een ovenschaal in met boter en schep de rodekool met appel erin. Schep hierop het gehakt en de in plakjes gesneden rookworst. Dek af met de aardappelpuree. Stap 4: haal de plastic velletjes van de plakjes bladerdeeg en leg ze op elkaar. Rol het uit op een met bloem bestrooide werkvlak tot een lap van 25 bij 25 cm. Klop 1 eidooier los met 1 tl water en bestrijk het bladerdeeg ermee. Snijd het bladerdeeg in repen van 2 cm. Leg ze kruislings over de aardappelpuree en druk het deeg vast aan de rand van de oven schotel. Schuif de ovenschotel in de oven en bak het in 20 minuten goudbruin.

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 rookworst
  • 50 gr boter
  • 1 rode kool
  • 4 appels
  • 250 ml runderbouillon
  • 4 laurierblaadjes
  • 2 tl kruidnagelpoeder
  • 2 el azijn
  • 1 el honing
  • 500 gr rundergehakt
  • 1 el mosterd
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 eidooiers

Receptnummer: 3735


Reageren


Meer smakelijke recepten

Aspergeschotel met pasta

Breng in een ruime kookpan 1 l water met wat zout aan de kook. Breek of snijd het onderste stukje van de asperges. Kook de asperges 1 minuut, neem ze ...

Bonenschotel met speklapjes en uitjes

Doe de bonen en kapucijners in een vergiet en spoel ze schoon. Laat uitlekken. Snij de ui in ringen en de prei in ragdunne ringetjes. Bak de spekblokj...

Broccoli ovenschotel

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze vervolgens beetgaar. Snij de champignons in plakjes en snipper de ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18