028adc5a466b5ea4a1f1dd9be3bfea0d6840061c5https://www.lekkermakkelijk.nl

Marokkaanse kip cocktail

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Feest - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

stap 1: Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kwast de vellen filodeeg aan beiden zijden in met gesmolten boter. Leg ze op de bakplaat en kreuk ze nonchalant met de vingertoppen. Strooi er door een zeefje royaal kaneelpoeder en poedersuiker over. Bak de wafels in 10 minuten krokant. Haal uit de oven en laat afkoelen. stap 2: Snijd de kip in reepjes en bestrooi met de ras el hout en 1 theelepel kaneelpoeder. Snijd de ui in plakjes. Roerbak de kipreepjes 4 minuten op halfhoog vuur en de plakken ui in 4 eetlepels boter aan. Zet het vuur laag en voeg de gedroogde abrikozen toe en laat 5 minuten verder stoven. stap 3: Rooster de amandelen knapperig in een droge koekenpan. Schep de kip uit de pan en laat tot lauwwarm afkoelen en meng er de fijngehakte koriander door. Hak de knapperige amandelen grof. stap 4: Verdeel de kip over 4 cocktailglazen en top af met de amandelen. Breek het filodeeg in stukken en steek in elk glas twee stukken. Om het nog feestelijker maken garneer je het af met een grote ster van bladerdeeg. Zie recept hoofdgerechten, biefstuk met paté.

Ingrediënten

  • 2 vellen ontdooide filodeeg
  • 4 el gesmolten roomboter
  • plus 2 el extra boter om de kip in te bakken
  • 4 kipdijfilets
  • 2 sjalotjes
  • 12 el ras el hout
  • 2 kaneelstokjes
  • 50 gr bruine amandelen
  • 6 gedroogde abrikozen in reepjes
  • 2 el fijngehakte verse koriander
  • kaneelpoeder en poedersuiker

Receptnummer: 3803


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gegrilde caponata cocktail

stap 1: Was alle groenten en dep ze droog. Snijd de aubergine en courgette in plakken en de paprika in brede repen. Pel de ui en snijd in 4 plakken. H...

Kerst tulband met sinaasappel bitterkoekjes

Verwarm de oven voor op 150 graden, hete lucht oven op 140 graden. Schep de Amaretto door de stukjes bitterkoekjes en laat ze 10 minuten zachter worde...

Tulband met spinazie, citroen en advocaat frosting

Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 170ºC. Pureer de spinazieblaadjes met de vanillesuiker en eieren in de keukenmachine romig. Mix de boter sam...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18