006b713f8507bf99c621241d56b477aabd3ecf176https://www.lekkermakkelijk.nl

Vistrio met zalm, kabeljauw en garnalen met citroen harticots verts en pernod saus

Hoofdgerecht - Feest - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

stap 1: Begin met de pernodsaus. Schenk de slagroom in een hoge pan en voeg de visbouillon toe. Laat op een halfhoog vuur inkoken tot een dikke saus. Voeg daarna de pernod toe of het venkelpoeder en schep de saus om. Kruid af met versgemalen peper. Dek de saus af en zet hem apart. stap 2: Maak de harticots verts schoon en snijd een stukje van de onderkant. Kook de harticots verts 7 minuten in gezouten water. Spoel ze koud af in een vergiet en laat ze uitlekken. Snijd 4 plakjes van de citroen voor de garnering. Rasp de rest van de citroen op een fijne rasp. Knijp dan het sap uit de citroen. Meng dit met de harticots verts en laat afgedekt marineren. stap 3: Verwarm de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur laat warm worden. Doe eerst de zalmfilet en kabeljauw in de pan. Zet nu het vuur laag en laat zachtjes garen. Dit duurt circa 10 minuten, 5 minuten per kant. Schep de vis met een spaan met gaatjes op een schaal. Schep nu de garnalen in de pan en laat deze 3 minuten aan elke kant langzaam garen. Schep deze ook uit de pan. Door de vis zo te garen krijgt hij veel smaak. stap 4: Verwarm de pernodsaus. Schep 4 eetlepels van de heerlijke olijfolie waarin de vis heeft gestoofd door de saus. Schep de zalm, kabeljauw en garnalen weer in de pan en laat alles nog 5 minuten zachtjes warm worden. Kruid de vis af met zeezout en peper. stap 5: Verdeel de harticots verts over 4 borden. Snijd de zalm en kabeljauw elk in vier stukken. Verdeel de stukken vis en de garnalen op de harticots verts. Druppel de pernodsaus erom heen. Garneer met de citroen. Lekker met een vette witte wijn.

Ingrediƫnten

  • 300 ml slagroom
  • 14 visbouillontablet
  • 2 el pernod of 1 tl venkelpoeder
  • 350 gr harticots verts
  • 2 zalmfilets met huid
  • 250 gr kabeljauwhaas
  • 300 gr grote garnalen ongekookt
  • 250 ml olijfolie
  • 1 citroen

Receptnummer: 3815


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gebakken zalm met vanillesaus en gegrilde lente ui

Maal wat zout en peper over de zalmfilets. Doe de slagroom met het vanillemerg in een klein steelpannetje en verkruimel het visbouillontablet erboven....

Gerookte zalm met citrusfruit

Drapeer de zalm op een mooie schaal. Schil de grapefruit en sinaasappel zo dik zodat ook het witte bittere gedeelte weg is. Snijd de partjes grapefrui...

Kabeljauw, garnalen, champignons en druiven in roomsaus

Smelt de boter in een koekenpan. Voeg in een keer de bloem toe en blijf roeren tot het een dikke gladde pasta wordt. Voeg nu onder stevig roeren de vi...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18