0d0e6705634c152b0d47a313669cff90160cca5a7https://www.lekkermakkelijk.nl

Kabeljauw, garnalen, champignons en druiven in roomsaus

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Smelt de boter in een koekenpan. Voeg in een keer de bloem toe en blijf roeren tot het een dikke gladde pasta wordt. Voeg nu onder stevig roeren de visbouillon beetje bij beetje toe. Totdat je een dikke saus hebt. Laat de saus nog 4 minuten pruttelen. Voeg de kookroom toe en roer erdoor. Voeg als het iets te dik wordt wat kokend water toe. Leg de stukken kabeljauw in de saus en laat 4 minuten zachtjes garen. Voeg nu ook de druiven, garnalen en champignons toe. Laat nog 4 minuten zachtjes sudderen. Voeg versgemalen zeezout en peper naar smaak toe. Serveer met rijst en partjes citroen.

Ingrediënten

  • 300 gr kabeljauw in grove blokken gesneden
  • 150 gr roze garnalen
  • 150 gr kleine witte champignons
  • 200 gr witte druiven zonder pit
  • 30 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 250 ml visbouillon of kipbouillon van een blokje
  • 250 ml kookroom op kamertemperatuur
  • gekookte rijst voor erbij
  • partjes citroen

Receptnummer: 2624


Reageren


Meer smakelijke recepten

Biefstuk met witlof, pruimen en rozemarijn

Rooster de hazelnoten goudbruin met een eetlepel boter. Bestrooi ze daarna met wat versgemalen zeezout en peper. Hak de hazelnoten grof en houd ze apa...

Coq au vin blanc met pastinaak en groene salade

Verwarm de oven op 200ºC. Hak de kip in stukken. Bestrooi ze met versgemalen peper en zeezout. Bak de stukken kip in delen rondom goudbruin in een gr...

Hongaarse pastei met varkenshaas, paprika en karwijzaad

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de uien in dunne ringen en fruit ze gedurende 10 minuten in 25 gram boter. Snijd de paprika’s in dunne reepjes...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18