0bd776827781523a9affee70bd9112ac70bb50e97https://www.lekkermakkelijk.nl

Linzensoep speciaal

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Snipper de ui en snijd de steeltjes van de koriander fijn. De blaadjes worden gebruikt voor de garnering en voor de couscous. Doe 2 el olijfolie in een wok en fruit de uien 3 minuten aan. Voeg het komijnpoeder toe, de gesneden koriander steeltjes en het teentje knoflook uit de pers. Bak 1 minuut mee tot het gaat geuren. Voeg dan gewassen linzen toe, de azijn en de groentebouillon. Breng aan de kook en laat daarna 15 minuten zachtjes koken. Maak ondertussen de gevulde paprika’s. Was de paprika’s en snijd ze doormidden. Haal de zaadlijsten eruit en kwast ze in met wat olie. Bak ze 3 minuten in een grillpan aan beide zijden. Snijd de pistoletjes in de lengte in plakken en kwast ze aan beiden in met wat olie en gril ze aan beiden zijden tot ze mooie grillstrepen hebben. Doe de couscous in een kom en voeg zoveel water toe dat het net onderstaat. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en maal er flink wat zout erover. Laat de couscous wellen tot het water is opgenomen. Hak de bosuitjes, kerstomaatjes en de helft van de korianderblaadjes en de muntblaadjes fijn. Meng door de couscous, samen met de kaneelpoeder en het citroensap. Vul de halve paprika’s hiermee. Proef de soep en voeg de rest van de gehakte korianderblaadjes toe. Maal er flink wat peper over en eventueel wat zout. Schenk de soep in kommen en leg in elk een gevulde paprika. Garneer met de granaatappelpitten.

Ingrediënten

  • Ingrediënten voor de soep:
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook uit de pers
  • 1 bosje koriander
  • 2 el azijn
  • 200 gr rode linzen
  • 1 liter groentebouillon
  • Ingrediënten voor de gevulde paprika’s
  • 200 gr couscous
  • 2 el olijfolie
  • 2 bosuitjes
  • 6 gele kerstomaatjes
  • 2 takjes munt
  • 1 halve tl kaneelpoeder
  • 2 el citroensap
  • 3 el granaatappelpitjes
  • 2 pistolets

Receptnummer: 3896


Reageren


Meer smakelijke recepten

Andijviestamppotje met gebakken appel en haaskarbonade

Snijd de aardappelen in blokjes. Kook ze met wat zout in ruim een kwartier gaar. Wrijf de karbonades in met kaneel, zout en versgemalen peper. Bestrij...

Andijviestamppot met gehaktballetjes

Kook de aardappelen gaar en giet ze hierna af. Bak ondertussen de spekjes in een droge koekenpan krokant. Meng het gehakt met de paneermeel en gehaktk...

Babi ketjap hamlappen

Snijd de hamlappen in blokjes. Meng de babi ketjap marinademix met 4 eetlepels zonnebloemolie en het vlees. Laat 15 minuten marineren. Kook de witte r...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18