03924c5f048015f33fbb239d9da689a563856e47bhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Risotto koekjes met dragon mayonaise en rauwe ham

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Lente - 8 personen - 20 minuten

Bereiding

stap 1. Snijd de sjalotten fijn en fruit ze aan in een braadpan, voeg de risottorijst toe en schep alles goed om. Schenk de bouillon erbij en laat 15 minuten zachtjes garen onder af en toe roeren. Rasp de courgette grof en schep dit samen met de knoflook en dille door de risotto. Laat nog 5 minuten zachtjes garen tot de risotto beetgaar is. Haal de pan van het vuur en laat 5 minuten staan. Schep nu de geraspte pecorino erdoor. stap 2. Spoel de handen af met water en maak 8 risottokoekjes van het rijstmengsel. Wentel ze één voor één door de bloem. Bak ze in een laagje olijfolie aan weerzijden 3 minuten krokant. stap 3. Leg de risottokoekjes op bordjes en lepel de gemarineerde komkommerblokjes eromheen. Leg er plukjes dille tussen en schep op elk risottokoekje een eetlepel dragon mayonaise. Halveer de plakken ham in de lengte en leg op elk een hamroos. Garneer af met een toefje dille.

Ingrediënten

  • - voor de risotto koekjes
  • 200 gr risotto rijst
  • 8 dl kippenbouillon
  • 2 sjalotjes
  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook uit de pers
  • 1 el fijngehakte dille
  • 100 gr geraspte pecorino kaas
  • 1 el citroenrasp
  • - voor de topping
  • 1 halve komkommer, 1 el witte wijnazijn, 1 tl suiker, 2 takjes verse dille,
  • 4 grote plakken rauwe ham of gedroogde ham naar keuze
  • - voor de dragon mayonaise
  • 4 el mayonaise, 2 el crème fraîche, 1 tl mosterd, 10 spinazieblaadjes, 4 blaadjes basilicum en 1 tl gedroogde dragon, 4 plakken rauwe ham

Receptnummer: 3948


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gevulde paprika’s met groene risotto en macadamia noten

Was de paprika’s en halveer ze in de lengte. Bak ze in 3 eetlepels olijfolie op halfhoog vuur aan beide kanten 4 minuten. Schep ze uit de pan en laa...

Hollandse risotto

Snipper de ui en bak deze in 1 eetlepel boter aan. Voeg de olijfolie toe en verwarm even mee. Voeg nu de risottorijst toe en bak de rijst 2 minuten op...

Risotto met lentegroenten en garnaaltjes

Snipper de sjalotten. Schraap de worteltjes en snijd in plakjes. Peultjes schoonmaken. Wijn in steelpannetje zachtjes verwarmen. Fruit de sjalotten in...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18