08fe432fc834d7644f3ab12724c66b86df6c368fehttps://www.lekkermakkelijk.nl

Frittata met venkel, aardappel en spinazie

Lunchgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Maak de venkel schoon en bewaar het venkelgroen voor de garnering. Snijd hem fijn. Roerbak de venkel in 2 eetlepels olijfolie in 4 minuten knapperig en schep ze uit de pan. Pureer de eieren met de spinazieblaadjes in een blender. Maal er flink wat zout over en voeg de Chilivlokken toe. Schep daarna de gebakken venkel, de gare quinoa, dragon, kappertjes en bosuitjes erdoor. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en giet het eimengsel erin. Laat 2 minuten op hoog vuur bakken. Zet daarna het vuur laag en bak de frittata 15 minuten met de deksel op de pan gaar. Schuif de frittata op een mooi bord en laat hem afkoelen. Garneer de frittata daarna met verschillende vleeswaren roosjes, radijsjes en venkelgroen.

Ingrediënten

  • 200 gr gekookte quinoa
  • 2 venkelknollen
  • 6 el olijfolie
  • 400 gr spinazie
  • 12 tl Chilivlokken
  • 6 eieren
  • 2 el gedroogde dragon
  • 2 el kappertjes
  • 4 fijngehakte bosuitjes
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 200 gr gemengde vleeswaren
  • 1 bosje radijs

Receptnummer: 4006


Reageren


Meer smakelijke recepten

Croissants met pesto kaas, geroosterde tomaat, kappertjes dressing, spiegeleitje en beenham

Verwarm de oven op 180ºC. Leg de trostomaatjes in een passend ovenschaaltje en besprenkel met olijfolie. Bak ze 10 minuten in de oven. Meng de pesto ...

Italiaanse bollen uit de oven met courgette, wortel en ei

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd het kapje van de afbakbollen en hol ze uit. Laat 2 cm broodkruim zitten. Bestrijk de binnenkant met olijfolie. S...

Roerei met spinazie en tuinkruiden en hamkrokantje

Verwarm de oven op 180ºC. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de plakken ham erop. Bestrijk beiden zijden in met olijfolie. Bak de ham in 8 minute...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18