021a436e542a1fedca70d6cb8dc6af485d13b46ffhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Pompoen crumble

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de pompoen in stukken en snijd de schil eraf. Verwijder de pitten en snijd in blokjes. Laat de perziken uitlekken. En snijd ze in partjes. Schep alles in een mengkom voeg 5 eetlepels gesmolten boter toe. Voeg ook de kaneel, sinaasappelrasp, het sap en de vanillesuiker toe. Meng alles goed en schep het in een ingevette ovenschaal. Bak 15 minuten in de oven en schep het 2x om. Maak ondertussen het speculaaskruim. Hak de speculaas grof en meng met 2 eetlepels zachte boter, de speculaaskruiden en de geschaafde amandelen. Haal de ovenschotel uit de oven en verdeel het speculaas kruim erop. Bak de speculaas crumble 8 minuten krokant. Lekker met kaneelslagroom.

Ingrediënten

  • - voor de pompoen perzik vulling:
  • 1 flespompoen
  • 1 blik perziken
  • 50 gr boter
  • 2 tl kaneel
  • rasp en sap van een sinaasappel
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • - voor het speculaaskruim:
  • 150 gr speculaasbrokken
  • 3 el zachte boter
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 50 gr geschaafde amandelen

Receptnummer: 4551


Reageren


Meer smakelijke recepten

Ananas crumble

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de ananas in plakken en snijd de schil er rondom af. Snijd de harde kern eruit en snijd de ananas in stukjes. Sm...

Croissant crumble

Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de peren en appels in stukjes. Halveer de pruimen en haal de pit eruit. Haal de druiven los van de tros. Meng he...

Pruimen crumble met havermout en kardemom

Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de pruimen en haal de pit eruit. Schil de appels en peren en snijd ze in stukjes. Smelt de boter in een grote koek...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18