0766c5c2f110bae6fdd8429da41606009419226d8https://www.lekkermakkelijk.nl

Krokante vistaartjes

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Feest - 6 personen - 20 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175ºC. Bewaar 4 mooie stukjes zalm voor op de taartjes en doe de rest van de zalm in een hoge maatbeker. Snijd de witvis in stukjes en schep ze bij de zalm. Voeg ook de ricotta, de eierdooier, het citroenrasp en sap toe. Pureer tot een dikke crème. Hak 4 takjes dille fijn en schep het door de mousse. Breng op smaak met zout en peper. Smelt de roomboter. Kwast steeds een vel filodeeg in met wat boter en leg het kreukelig in de vormpjes. Gebruik 3 velletjes per vormpje. Maak in het midden een nestje en verdeel daar het vismengsel in. Snijd de rest van de citroen in plakjes en leg er op ieder taartje één. Zet de taartjes op een rooster bak ze in 20 minuten goudgeel en krokant. Garneer met plukjes dille. Serveer de vistaartjes met de groene groenten.

Ingrediënten

  • 150 gr gerookte zalm
  • 200 gr witvis filets
  • 200 gr ricotta
  • 5 takjes dille of 2 tl gedroogde
  • 2 citroenen
  • 1 eidooier
  • 1 pak filodeeg
  • 125 gr boter
  • Extra: 6 kleine taartvormpjes

Receptnummer: 5374


Reageren


Meer smakelijke recepten

Courgette omelet met ricotta en gerookte zalm

Was de courgette en schaaf met de kaasschaaf in de lengte in lange plakken. Klop de eieren goed los. Smelt de boter in en grote koekenpan en verdeel d...

Fish and Chips

Verwarm de oven voor op 210°C. Klop de mosterd door de melk. Haal de stukken vis eerst door de blom, dan door de melk met mosterd en ten slotte door...

Gebakken witvisfilet

Visfilets bestrooien met peper en zout en inwrijven met bloem. Even de pijnboompitten op middel vuur bruin bakken. Uit de pan halen en wat boter en ol...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18