007086ccc6701b17046ce6024d9193211f9af330chttps://www.lekkermakkelijk.nl

Zucotto

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Voorgerecht - Feest - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Week de rozijntjes in de wijn. Bekleed de glazen kom royaal met vershoudfolie, laat ook folie over de rand hangen. Snijd de mergpijpjes in de lengte doormidden. Bekleed de kom met de plakken mergpijpjes. Zorg dat de cake kant naar buiten ligt voor een extra mooi effect. Druk ze een beetje aan. Bewaar ook plakken mergpijpjes om de taart af te sluiten. Roer de mascarpone los in een grote kom met de slagroom. Rasp het oranje gedeelde van de sinaasappel boven de mascarpone. Hak de bigarreaux, de geroosterde amandelen, hazelnoten en de chocolade fijn maar niet te fijn! Voeg alles bij de mascarpone. Schep het goed om. Schep het mascarpone mengsel in de kom en dek af met de rest van de plakken mergpijpjes. Vouw dicht met de folie en zet de kom 90 minuten in de vriezer. Haal hem uit de vriezer en laat 10 minuten rusten. Vouw de folie open en leg er een bord op, draai hem om en haal de kom eraf. Verwijder voorzichtig de folie. Zet de taart op een taartplateau en bestrooi met cacao poeder. Versier de bovenkant met cranberry’s en granaatappelpitjes. Geniet. Smaakt heerlijk met een kop koffie of earl grey thee.

Ingrediënten

  • 2 pakken reuze mergpijpjes
  • 500 gr mascarpone
  • 4 el slagroom
  • 50 gr rozijnen
  • 2 el rode wijn
  • 1 sinaasappel
  • 8 rode en 4 groene bigarreaux pot kersen
  • 50 gr geroosterde amandelschaafsel
  • 50 gr geroosterde hazelnoten
  • 75 gr pure chocolade
  • Extra: 1 glazen schaal van 1 liter inhoud, vershoudfolie

Receptnummer: 5428


Reageren


Meer smakelijke recepten

Bounty dessert met vanille, banaan en frambozen

1. Snijd de cake in de lengte in 3 plakken. Roer de mascarpone los met de honing en het merg van het vanillestokje. Rooster de geraspte kokos goudbrui...

Citroencake

Verwarm de oven voor op 160ºC. Meng de gezeefde bloem met de bakpoeder. Mix de zachte boter met de basterdsuiker en citroenrasp romig. Voeg dan de ei...

Frisse zandtaartjes

Doe de bloem, boter, poedersuiker en een mespunt zout in de keuken machine en pulse het tot er kruimels ontstaan. Voeg 2 eetlepels ijskoud water toe e...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18