0cb55cfc01725e76133467ee1d488031c91050017https://www.lekkermakkelijk.nl

Varkenshaasje met parmezaankorst, worteltjes en krieltjes

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Lente - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

1. Laat de varkenshaasjes op kamertemperatuur komen. 2. Kook de krieltjes 10 minuten voor en laat uitlekken in een vergiet. Meng de krieltjes daarna met 2 eetlepels pesto. 3. Klop 2 eitjes los met zout en peper in een diep bord. Meng 6 eetlepels paneermeel met de helft van de geraspte Parmezaan. Wentel de varkenshaasjes eerst door het eigeel en daarna door het kaas-paneer mengsel. Leg het vlees op een met bakpapier beklede bakplaat. 4. Schep ook de pesto krieltjes erbij. Bak het 15 minuten in de oven goudbruin. Bereid ondertussen de worteltjes en peultjes. 5. Schil de bospeentjes met een dunschiller en halveer de wortel in de lengte en maak de peultjes schoon. 6. Kook de worteltjes in 15 minuten beetgaar. Voeg 5 minuten voor einde kooktijd de peultjes toe en kook deze mee. Giet de groenten af, meng met een klont boter en kruid af met maggi, nootmuskaat en peper. 7. Haal de varkenshaasjes met de krieltjes uit de oven. Laat even rusten onder folie en snijd het vlees in dikke plakken. 8. Verdeel de worteltjes met peultjes en pesto krieltjes over de borden en leg er de plakjes varkenshaas bij. Geef de rest van de pesto en Parmezaanse kaas er apart bij. Lekker met een part citroen.

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes of filetlapjes, naar keuze
  • 1 bos worteltjes
  • 200 gr peultjes
  • 300 gr krieltjes
  • 1 bakje pesto verde
  • 1 stukje Parmezaan van 150 gr
  • Uit de voorraadkast:
  • paneermeel, zout, peper, knoflookpoeder, nootmuskaat, maggi, boter en ei

Receptnummer: 5550


Reageren


Meer smakelijke recepten

Clubsandwich met brie, appelstroop, varkenshaas en rucola

Bestrooi de varkenshaas met zout, peper, kerriepoeder en komijnpoeder. Verhit de boter met de rozemarijn in een koekenpan en bak de varkenshaas aan al...

Herfstsalade met varkenshaas, paddenstoelen, knolselderij, blauwe kaas en noten in bladerdeeg

Stap 1: verwarm de oven op 200ºC. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en verwijder de plastic velletjes. Leg ze op elkaar. Rol het bladerdeeg uit op...

Mediterraans varkenshaasje

Verwarm de oven voor op 175ºC. Snijd de varkenshaasjes in de lengte in lange plakken. Was de courgettes en snijd in de lengte in plakken. Snijd evene...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18