0d5dd57e296cd20823074a8e154767991cd6c372bhttps://www.lekkermakkelijk.nl

Gehaktballen in tomatensaus

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 60 minuten

Bereiding

Doe de gehakt in de kom en voeg het ei toe. Vervolgens de beschuit, de knoflook en de ui. Haal wat naaldjes van de rozemarijn en hak die fijn. Voeg die toe samen met de ander kruiden. Op smaak brengen met zout en peper. Maak er niet te grote balletjes van en rol ze even door de bloem. Verhit de olie in de pan en bak de balletjes in een paar minuten rondom bruin. Voeg de gezeefde tomaten toe. Maak de saus op smaak met knoflook, peper en zout. En als laatste voeg je een paar takjes rozemarijn en een laurierblaadje toe. Lekker een half uur laten pruttelen op of boven het vuur.

Ingrediƫnten

  • 500 gram gehakt
  • 1 beschuit of paneermeel
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook
  • paar takjes rozemarijn
  • paprikapoeder
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • laurierblaadje
  • 2 pakken gezeefde tomaten

Receptnummer: 557


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gehaktbal met friet en doperwtjes

Meng het gehakt in een schaal met de hand met ei, de gebakken uitjes en naar smaak zout en peper. Draai kleine balletjes. In ruime koekenpan helft bot...

Zelfgemaakte gehaktballen

Snipper de ui. Ei met 1/2 dl melk loskloppen. Beschuiten boven ei verkruimelen. Nootmuskaat, kruidnagel, zout en peper naar smaak erdoor roeren. Kneed...

Zelfgemaakte gehaktballen

Snijd de ui in kleine stukjes, hak de peterselie fijn en verkruimel de beschuiten boven een kom. Voeg hier het gehakt aan toe. Meng vervolgens het ei,...

Zweedse gehaktballetjes met cranberyycompote en groenten

Houd een plukje van de kruiden apart en doe de rest met de melk, het gehakt, ei, paneermeel en gemalen piment in een kom. Doe er een flinke snuf peper...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18