0cf84971918645363731b385b6fd6e7e96e4586e5https://www.lekkermakkelijk.nl

Hartige taartjes met pompoenpuree, gegrilde paddenstoelen gebakken druiven en walnoot

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 25 minuten

Bereiding

Verwarm de oven op 200ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg 10 minuten. Steek van de 8 plakjes deeg zo groot mogelijke cirkels uit. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Steek nu uit 4 cirkels een kleiner rondje uit. Pak de kleine cirkels eruit en leg ze bij de andere cirkels. Druk de randen die zijn overgebleven op de 4 grote cirkels. Dit wordt een opstaand randje voor de taartjes. Prik op de bodems met een vork allemaal gaatjes maar niet op de randen. Klop de eidooier los met 1 theelepels water. Kwast de bodems en de randjes in met het eigeel. Doe de druiven in een klein ovenschaaltje, schenk er wat olijfolie over en bestrooi met zout en peper. Bak de druiven mee in de oven. Bak de taartjes in 18 minuten goudgeel. Haal uit taartjes en druiven uit de oven en laat afkoelen. Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes. Snijd de sjalotten in ringen. Verwarm 2 eetlepels boter in een pan tot het gaat bruisen. Voeg de blokjes pompoen en sjalotten toe en roerbak 3 minuten op hoog vuur. Strooi de kaneel erover en maal er zout en peper over naar smaak. Schep goed om en laat zachtjes 5 minuten stoven. Voeg 4 eetlepels water toe en schep om en laat nogmaals 5 minuten koken. Neem de pan van het vuur als de pompoen gaar is. Prak de pompoen grof met een vork. Snijd de paddenstoelen in plakken en bestrijk licht in met olie. Gril ze aan weerzijde tot ze streepjes vertonen. Maak de taartjes op. Druk het midden van het bladerdeeg deeg in zodat en vul ze met pompoen puree. Verdeel hierover de gegrilde paddenstoelen en wat van de gebakken druiven. Pak 4 borden. Maak een cirkel van de balsamico siroop. Zet het taartje erop en verdeel de rest van de druiven, walnoten eromheen. Verkruimel de blauwe kaas erover en garneer met wat plukjes rozemarijn. Heerlijk genieten.

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 1 eidooier
  • 1 kleine pompoen
  • 2 el boter
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • 300 gr paddenstoelen
  • balsamico siroop
  • 1 bakje blauwe druiven
  • 100 gr geroosterde walnoten
  • 100 gr roquefort kaas
  • 1 takje rozemarijn
  • sjalotten

Receptnummer: 5712


Reageren


Meer smakelijke recepten

Geroosterde pompoen met couscous

Verwarm de oven voor op 200ºC. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Rasp de gemberwortel en knoflook tot ieder 1 theelepel. Kook de couscous ...

Gevulde pompoentjes met knolselderij puree, bietjes, paddenstoelen en noten

Verwarm de oven voor op 200ºC. Was de pompoentjes en zoete aardappels. Snijd van de pompoentjes 13 van het kapje af. Schep de pitjes eruit. Snijd de ...

Gevulde pompoentjes met vega gehakt en Griekse yoghurt

Verwarm de oven voor op 180ºC. Was de pompoentjes goed schoon en droog ze af. Halveer ze in de lengte haal de pitten eruit en leg ze op een met bak-p...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18