0be33e000881829d51d09087939b3875b3f93d87ahttps://www.lekkermakkelijk.nl

Warme kokos pudding

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hapje - Herfst - 6 personen - 15 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de cake in plakken. Roer de custardpoeder los met 100 ml kokosmelk. Klop de eieren los met de rest van de kokosmelk. Voeg al kloppend het custardpapje toe. Vet een ovenschaaltje royaal in met roomboter. Hak de pecannoten fijn. Snijd de bananen in de lengte door. Leg de plakjes cake per 3 in het ei-kokosmengsel. Laat 2 minuten weken. Schep de plakjes cake in het ovenschaaltje. Duw het goed aan. De cake zal kapotgaan maar dat is de bedoeling. Bestrooi met wat geraspte kokos en wat gehakte pecannoten. Leg hierop 2 plakken banaan. Herhaal tot de cake en banaan op is. Houd 2 lange plakken banaan over voor de bovenzijde. Schenk de rest van het kokos-eimengsel erover en druk nogmaals goed aan. Leg de laatste plakken banaan erop. Bak 20 minuten in de oven. Zet de oven nu op 200ºC en bak het nu voor 10 minuten goudbruin. Maak ondertussen de karamelsaus. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bruine suiker toe. Roer met een rubberen spatel tot de suiker is opgelost. Voeg nu de slagroom al roerend toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten al roerend koken tot een karamelsaus. Haal van het vuur en laat afkoelen. Serveer de pudding met karamelsaus en lobbig geklopte slagroom.

Ingrediënten

  • 1 cake van 400 gr
  • 4 bananen
  • 4 volle el custardpoeder
  • 400 ml volle kokosmelk
  • 2 eieren
  • 6 el geraspte kokos
  • 100 gr pecannoten
  • 1 kleine ovenschaal
  • - ingrediënten voor de karamelsaus
  • 80 gr roomboter
  • 75 gr donkere basterdsuiker
  • 60 ml slagroom

Receptnummer: 5758


Reageren


Meer smakelijke recepten

Bitterkoekjespudding met slagroom en boerenjongens

Verwarm de slagroom en melk in een pan. Roer de custard los met wat water in een klein kopje. Strooi de pakjes puddingpoeder in de warme melk en breng...

Puddinkjes met boerenjongens

Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk met de slagroom...

Rozijnenbroodpudding

Verwarm de oven op 180ºC. Bestrijk de sneetjes rozijnenbrood met boter. Snijd de sneetjes brood doormidden. Roer de custardpoeder los met 4 eetlepels...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18