032d49b2e29a0f08ed677cc6f6f8fa2e877eee445https://www.lekkermakkelijk.nl

Torentje van geroosterde groenten

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Hoofdgerecht - Feest - 4 personen - 25 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Schil de knolselderij met een dunschiller en snijd daarna in dikke plakken. Halveer de bol knoflook. Halveer de flespompoen, haal de zaadlijsten eruit en schil hem met een dunschiller. Snijd deze ook in dikke plakken. Meng de kerrie, venkelzaad, komijnzaad, sinaasappelrasp met 4 eetlepels olijfolie en 1 theelepel zeezout. Schep de groenten en knoflook op de bakplaat en hussel de kruidenolie er goed door. Bak de groenten 30 minuten in de oven gaar. Bereid de romige witte bonenpuree voor. Snipper de ui en bak deze in 2 eetlepels olijfolie in 10 minuten zacht. Voeg de afgespoelde witte bonen toe en laat 5 minuten meestoven. Hak de helft van de walnoten fijn en voeg bij de witte bonen. Haal de geroosterde groenten uit de oven en pak de geroosterde knoflook. Druk de teentjes knoflook eruit en voeg bij de witte bonen. Doe het witte bonenmengsel in een diepe kom en pureer grof tot een romige puree. Smaak af met zout en peper. Bak de oesterzwammen krokant in 2 eetlepels olijfolie op hoog vuur. Maak torentjes van de plakken knolselderij, bonenpuree en pompoen en herhaal. Top het torentje af met walnoot en oesterzwam. Maak zo nog 3 torentjes. Schep op elk bordje een groente torentje, de rest van de oesterzwammen en een stoofpeertje.

Ingrediënten

  • 2 knolselderij
  • 1 flespompoen
  • 1 bol knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1 el massala kerriepoeder
  • 1 el fijngehakte venkelzaadjes
  • 1 el komijnzaadjes
  • 2 el sinaasappelrasp
  • 6 el olijfolie
  • 500 ml gekookte witte bonen uit glazen pot
  • 1 witte ui
  • 80 gr geroosterde walnoten
  • 200 gr oesterzwammen
  • 4 stoofpeertjes kant-en-klaar
  • zeezout

Receptnummer: 5796


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gevuld feestbrood met groenten

Bereid het brooddeeg volgens de verpakking en laat het rijzen. Snipper de uien en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit de boter en olijfolie. Fruit...

Kerstsalade met geroosterde pompoen

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de pompoen in de lengte door en snijd de helften in plakken van 1½ cm. Meng de olijfolie, knoflook, rozemarijn ...

Rijsttorentjes met doperwtjes, ui en paprika

Kook de rijst gaar volgens de verpakking. Laat afkoelen. Smelt de boter in een braadpan en fruit de lente-uitjes en paprika blokjes gedurende 3 minute...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18