08e90a082258e0aa54b9cbf726ae0d4e282e96105https://www.lekkermakkelijk.nl

Semi fredo

Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!

Nagerecht - Feest - 6 personen - 25 minuten

Bereiding

Hak de witte chocolade fijn. Breng 200 ml slagroom en het kardemompoeder al roerend aan de kook en voeg de witte chocolade toe. Laat heel langzaam smelten, zonder vuur en de deksel op de pan. Klop ondertussen de slagroom stijf. Spatel eerst 4 eetlepels slagroom aan het chocolademengsel toe en spatel dan de rest van de slagroom en de amaretti koekjes er luchtig door. Bekleed het cakeblik met vershoudfolie en schenk het romige mengsel erin. Dek af en laat het 6 uur bevriezen. Maak ondertussen de witte chocolade schotsen. Hak 150 gram witte chocolade fijn. Schep het in een heat proof glazen kom en zet de kom op een pan met kokend water. Zorg dat het water de kom niet raakt. Als de chocolade is gesmolten is schenk je het op een vel bakpapier. Strijk het dun uit met een pannenkoek spatel. Bestuif heel dun met kaneelpoeder. Voor het serveren; haal de semi fredo uit het vriesvak en laat 5 minuten op kamertemperatuur komen. Til de semi fredo aan de vershoudfolie uit de cakevorm en schep het op mooie bordjes. Breek de witte chocoladeplak in mooie stukken en steek deze in de semi fredo. Snel genieten. Extra feestelijk met een glaasje cava!

Ingrediënten

  • 700 ml slagroom
  • 200 gr witte chocolade
  • 2 tl kardemompoeder
  • 100 gr kleine amaretti koekjes
  • Extra: 1 cakeblik van 1 liter
  • - voor de witte chocolade scherven
  • 125 gr witte chocolade
  • kaneelpoeder
  • Extra: 1 vel bakpapier

Receptnummer: 5809


Reageren


Meer smakelijke recepten

Feestelijke chocoladetaart

Verwarm de oven voor op 150ºC. Maak tweemaal de chocoladecake. Bekleed de bodems van de springvormen met bakpapier en vet de bodems en randen in met ...

Tiramisu

Klop de slagroom met de fijne kristalsuiker in een ruime kom bijna stijf met een handmixer. Maak de mixer schoon. Splits de eieren voor de eierdooiers...

Tulband met anijs en gevuld met speculoos pasta

Stap 1: Verwarm de oven voor op 160ºC. Meng de bloem met de anijs, bakpoeder en de kaneelpoeder. Stap 2: Doe de suiker in een grote kom en voeg de bo...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18