0caf43b1aaa3933d9537db7b9d0389b140673fa04https://www.lekkermakkelijk.nl

Kalfsstoof vlees

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen

Bereiding

Smelt in een pan met dikke bodem de boter, besprenkel de kalf sukade met zout en bak deze rondom aan in de boer, flink kleur mag de sukade krijgen. Haal het vlees uit de pan en bak nu de ui en de knoflook in de overgebleven boter. Blus af met rode wijn en het bruin bier en laat dit inkoken tot ongeveer een kwart van het origineel. Wanneer het vocht is ingekookt tot een kwart voeg hier de kalfsbouillon aan toe samen met een takje tijm en rozemarijn. Doe het vlees terug in de pan en laat in ongeveer 4 Ć” 5 uur zacht gaar stoven met een deksel op de pan. Controleer op smaak, breng eventueel op smaak met zout en peper.

Ingrediƫnten

  • 4 stukken kalfssukade 150 gr per stuk
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 2 dl rode wijn
  • 1 flesje biologisch bruin bier
  • 1 ui
  • peper en zout
  • kalfsbouillon
  • 1 eetlepel roomboter

Receptnummer: 613


Reageren


Meer smakelijke recepten

Hollands stoofpotje

Snijdt het vlees in grove stukken en bestrooi deze met zout en peper. Verhit de boter en bak het vlees bruin. Snipper de ui, de knoflook en bak deze e...

Steak and ale pie

Snijd het vlees in blokjes en de champignons in vieren. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en kno...

Stoofschotel met bokbier

Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en verwijder de zaadlijsten. Schil de appel en haal het klokhuis eruit en snijd he...

Stoofvlees met rode wijn

Snipper de ui. Doe de ui, laurierblaadjes, jeneverbessen en rozemarijn in een grote kom. Leg het vlees erop en schenk de wijn erover. Laat minimaal 1 ...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18