Chorizo-linzenstoof met rode wijn
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 30 minuten
Bereiding
1. Snijd 150 gram van de chorizo in blokjes en zet de resterende 50 gram apart. 2. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan. Voeg de blokjes chorizo en een theelepel komijnzaad toe. Bak tot de chorizo knapperig en geurig is. Haal uit de pan en zet apart. 3. Voeg nu de ui en wortel toe aan de pan en bak op laag vuur tot ze zacht zijn. Voeg de gerookte paprikapoeder, chilivlokken en knoflook toe en bak nog 2 minuten. 4. Voeg de gebakken chorizoblokjes, tomatenblokjes, bruine suiker, rode wijn en kippenbouillon toe. Laat 20 minuten sudderen met het deksel gedeeltelijk op de pan. 5. Voeg de linzen en de boerenkool toe en verwarm nog 5 minuten tot de boerenkool zacht is. 6. Snijd ondertussen de resterende chorizo in dunne plakjes. Bak deze samen met het overgebleven komijnzaad in een kleine koekenpan tot ze knapperig zijn. 7. Serveer de chorizoplakjes boven op de stoofschotel.
Ingrediënten
- 200 g chorizo
- olijfolie
- 2 tl komijnzaad
- 1 ui, in parten
- 1 winterpeen, geschild en in halve maantjes
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- ¼ tl chilivlokken
- 4 knoflookteentjes, gehakt
- 400 g tomatenblokjes
- 1 el bruine suiker
- 250 ml rode wijn
- 250 ml kippenbouillon
- 400 g linzen (uit blik), uitgelekt
- 200 g boerenkool, gesneden
Receptnummer: 6140
Reageren
Meer smakelijke recepten
Bereiding 15 minuten - oventijd 20 minuten Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardappelstukjes gedurende 5 minuten, giet af en spoel ze af met ...
Rasp de courgette met de schil boven een vergiet. Voeg hier wat zout en peper aan toe. Hak de peterselie en snijd de chorizo in kleine blokjes. Scheid...
Snijd de chorizo in blokjes en bak in de olijfolie met de komijn. Voeg de fijngesneden ui, knoflook en in blokjes gesneden paprika's toe en na 5 minut...