Gegrilde ribkarbonade met wortelpuree en paddenstoelen
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Feest - 4 personen - 45 minuten
Bereiding
Breng de wortels en aardappels in een grote pan water aan de kook. Voeg het halve groentebouillonblokje toe voor extra smaak. Kook de wortels en aardappels in ongeveer 20-25 minuten zacht. Giet af en pureer samen met de roomboter tot een gladde puree. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat nootmuskaat. Verhit op middelhoge stand een beetje olie in een grillpan of gewone koekenpan. Breng de ribkarbonades op smaak met zout en peper aan beide kanten. Gril de ribkarbonades ongeveer 4-5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Zorg dat ze mooi goudbruin en gaar zijn. Verhit in een andere koekenpan een beetje boter of olie op middelhoge stand. Voeg de gemengde paddenstoelen toe en bak ze in 5-7 minuten goudbruin en zacht. Breng op smaak met zout, peper en wat fijngehakte platte peterselie. Schep een flinke lepel wortelpuree op elk bord en verdeel de gebakken paddenstoelen over de borden. Leg de gegrilde ribkarbonade erbovenop en garneer met wat extra peterselie. Tip: Wil je een upgrade? Vervang de karbonades door entrecotes en gril deze op dezelfde manier. Tip: Voor extra smaak kun je de karbonades of entrecotes marineren met een beetje knoflook, rozemarijn en olijfolie voordat je ze grilt.
Ingrediƫnten
- 750 g winterpeen, geschild en geraspt
- 500 g aardappels, geschild en in stukken gesneden
- 1/2 groentebouillonblokje
- 40 g roomboter
- nootmuskaat naar smaak
- 4 ribkarbonades
- 500 g gemengde paddenstoelen, in stukken
- platte peterselie, fijngehakt
Receptnummer: 6163
Reageren
Meer smakelijke recepten
Sla verdelen over vier borden en besprenkelen met azijn. Tomaatjes in partjes snijden en ui in ringen. Verdeel deze over de salade. Grill voorverwarme...
Haal de biefstukken 1 uur van tevoren uit de koelkast. Bestrooi ze met wat peper en de fijngehakte rozemarijn. Kook de spruitjes 3 minuten voor en laa...
Karbonades met zout en peper inwrijven. In grote koekenpan boter verhitten en op hoog vuur karbonades aan beide kanten dichtschroeien. Vuur temperen e...