
Mandarijncake
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Nagerecht - Winter - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de cakemix (meestal rond de 180°C). 2. Smelt de suiker in een pan op lage stand. Roer regelmatig totdat de suiker volledig is gesmolten en goudbruin wordt. 3. Giet de karamel in een ronde, ingevette springvorm en laat iets afkoelen. 4. Leg de mandarijnschijfjes of -partjes in een mooi patroon boven op de karamel. 5. Bereid het cakebeslag volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de boter en eieren luchtig, voeg de melk toe en meng alles goed door de cakemix. Voeg eventueel de rasp van de schoongeboende schil van één mandarijn toe om de cake nog frisser te maken. 6. Giet het cakebeslag over de karamel en mandarijnen in de springvorm. 7. Bak de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking totdat hij goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt. 8. Laat de cake een klein beetje afkoelen voordat je hem uit de springvorm haalt. Snijd in mooie plakken en serveer. Tip: Versier de cake voor het serveren met wat slagroom, een beetje poedersuiker of wat extra mandarijnpartjes. Ook lekker met een bolletje vanille-ijs.
Ingrediënten
- 1 pak mix voor Fijne of Boerencake (Koopmans)
- 6 el suiker
- 6 mandarijnen, gepeld en in schijfjes of partjes
- 150 g roomboter of margarine
- 4 eieren
- 50 ml melk
Receptnummer: 6244
Reageren
Meer smakelijke recepten
Kook op een halfhoog vuur de sinaasappelsap, honing en rozemarijntakjes in tot een siroop en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 160ºC. Vet het ba...
Verwarm de oven voor op 160ºC. Meng de gezeefde bloem met de bakpoeder. Mix de zachte boter met de basterdsuiker en citroenrasp romig. Voeg dan de ei...
Breng de melk met het kaneelpoeder al roerend aan de kook. Meng het griesmeel met de suiker en een mespunt zout. Strooi dit al roerend bij de kokende ...