
Catalaanse worst- en bonenstoofpot
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 15 minuten
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Verhit wat olie in een ovenbestendige pan of braadslede. Bak de braadworstjes rondom bruin aan (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn). 3. Voeg ui en paprika toe en bak een paar minuten mee. Voeg de Spaanse kruidenmix toe en roer goed door. Doe de tomatenblokjes en de bonen erbij en meng alles goed. 4. Zet de pan of schaal met de stoofpot in de oven. Laat 20 minuten bakken op 180°C, totdat de worstjes gaar zijn en de smaken goed ingetrokken. 5. Leg de sneetjes brood op een bakplaat. Besprenkel eventueel met olijfolie en een beetje zout. Bak de sneetjes de laatste 10 minuten mee in de oven tot ze knapperig zijn. 6. Serveer de stoofpot bestrooid met verse peterselie en geef het krokante brood erbij om in de saus te dippen.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 4 (Catalaanse) braadworstjes
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 paprika, in reepjes of blokjes
- 2 el Spaanse kruidenmix (bijv. gerookt paprikapoeder, komijn, oregano)
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blik cannellinibonen
- 1 blik kidneybonen
- een paar sneetjes brood
- verse peterselie, gehakt
Receptnummer: 6418
Reageren
Meer smakelijke recepten
Snijd de bleekselderij en bospeentjes in stukjes van circa 2 centimeter. Kook de groenten ongeveer 10 minuten in weinig water en giet ze af. Verhit de...
Doe de bonen en kapucijners in een vergiet en spoel ze schoon. Laat uitlekken. Snij de ui in ringen en de prei in ragdunne ringetjes. Bak de spekblokj...
Snijd de uien in dunne ringen. Schil de knolselderij en snijd in kleine blokjes. Verwarm de boter en olijfolie in een braadpan en bak de worstjes 3 mi...