0351fce6f465f1b2243bba3e1aa5faafd364bf4bchttps://www.lekkermakkelijk.nl

Pasta primavera

Hoofdgerecht - Lente - 4 personen

Bereiding

Breng een grote pan met met ruim water aan de kook en zout het water. Was intussen de asperges en snij ze in stukken. Verwarm de room in een klein steelpannetje en hak de kruiden grof. Doe de pasta in de pan en doe zodra de pasta kookt de doperwten erbij. Voeg 4 minuten voor het einde van de kooktijd de groene asperges toe en laat ze meekoken. Giet de pasta en de groenten goed af en doe terug in de pan. Roer de room, de geraspte kaas en de kruiden erdoor en serveer direct, met flink gemalen verse peper en extra kaas. Tip: kun je verse tuinbonen krijgen, verwerk die dan ook (evt dubbelgedopt, want dan zijn ze knalgroen) in dit recept.

Ingrediƫnten

  • 1 bosje groene asperges
  • 125 ml slagroom
  • handje verse groene kruiden, zoals peterselie, basilicum, kervel
  • 500 g tagliatelle of spaghetti
  • 200 g verse doperwten
  • 100 g versgeraspte parmezaanse kaas, plus extra
  • zout en versgemalen zwarte peper

Receptnummer: 928


Reageren


Meer smakelijke recepten

Pasta met garnalen

1. Rasp de schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook goudgeel in de olie. Bak de ro...

Spaghetti Bolognese

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en verhit de olie in de koekenpan. Doe het gehakt met de ui in de pan en bak...

Spaghetti met andijvie, champignons en roomsaus

Kook de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Verwijder verwelkte bladeren en de stronk van de andijvie en hak de bladeren grof....

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18