Salade met groene asperges en gepocheerd ei
Leuk dat je dit recept hebt gevonden! Benieuwd naar nog meer recepten? Schrijf je via de homepage in voor de nieuwsbrief en krijg een gratis magazine cadeau!Lunchgerecht - Lente - 2 personen
Bereiding
Maak eerst vinaigrette van citroensap en olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Grill de asperges onder de ovengrill of in een grillpan in 10 min voorzichtig gaar. Breng en grote pan met water aan de kook en voeg een scheutje azijn toe. Hou het water tegen de kook aan. Breek een ei in een kommetje of glas, maak met een lepel een draaikolkje in de pan met water en laat het ei erin zakken en 4-5 min bijna koken. Haal met een schuimspaan uit de pan en doe over in een kom koud water. Maak een volgend ei op dezelfde manier. Snij intussen het eerste eiwit indien nodig bij. Meng de sla met de vinaigrette en verdeel over de borden. Leg de asperges erop en daarna de eieren. Schaaf er een paar mooie krullen parmezaanse kaas over.
Ingrediƫnten
- 2 el citroensap
- 2 el olijfolie
- versgemalen peper en zout
- 2 eieren
- scheutje azijn
- klein bosje paar groene asperges
- zachte groene gemengde salade
- stukje parmezaanze kaas
Receptnummer: 936
Reageren
Meer smakelijke recepten
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd een kapje van de appel. Boor de klokhuizen er met een appelboor uit of gebruik een scherp mesje. Laat een wa...
Was de asperges, snijd de onderkant eraf en schil ze rondom met een dunschiller tot aan het kopje. Vul een grote soeppan of aspergepan met 1,5 liter w...
Snijd de bleekselderij en bospeentjes in stukjes van circa 2 centimeter. Kook de groenten ongeveer 10 minuten in weinig water en giet ze af. Verhit de...
Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat de eieren afkoelen, pel ze en hak ze grof. Meng met de mayonaise, paprikapoeder en flink was versgemalen peper...