0ad2775b4508deb8f1484fadbd3f27733d2b7ac96https://www.lekkermakkelijk.nl

Zalm in bladerdeeg

Hoofdgerecht - Winter - 4 personen - 30 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 210°C. Haal het bladerdeeg ongeveer 10 minuten voor de verwerking uit de koelkast. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in de pan en fruit de sjalotten. Voeg de knoflook toe en doe de spinazie erbij. Voeg nu een scheutje room toe en breng op smaak met zout en peper. Laat het afkoelen. Rol het bladerdeeg uit op het bakpapier, verdeel het deeg in vier stukken en leg het op de bakplaat. Bestrooi ieder vierkant met een beetje kruiden. Leg op ieder vierkant een deel van de spinazie, met daarop een zalmfilet. Besprenkel de zalmfilet met wat citroensap. Leg er nu weer spinazie overheen en vouw het deeg zorgvuldig dicht. Bestrijk de zalm in bladerdeeg met een losgeklopt ei. Bak ze goudbruin in de voorverwarmde oven op 210°C graden gedurende ongeveer 30 minuten.

Ingrediënten

  • 400 gr zalmfilet
  • 600 gr bladspinazie
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • Provencaalse kruiden
  • 1/2 citroen
  • 2 el boter
  • scheutje slagroom
  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 ei
  • peper en zout uit de molen

Receptnummer: 1552


Reageren


Meer smakelijke recepten

Quiche met zalm en broccoli

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een ingevette vorm van 24 cm doorsnee met de plakjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem. Kook de roosje...

Runderrollade in bladerdeeg

Pureer de champignons in de keukenmachine. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de puree circa 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg d...

Tartaar van zalm met garnalen

Snijd de zalm in kleine blokjes. Snipper de sjalotjes en snijd 1 teen knoflook fijn. Doe dit samen in een kom en doe daarbij de kappertjes, tamari, di...

Zalm in bladerdeeg

Roerbak de spinazie in een scheutje olijfolie. Laat goed uitlekken. Meng de roomkaas met de tapenade, fijngeknipte peterselie en geraspte citroen. L...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18