043a277b2475e2b1bfc605194f8f1f363b2c7f67ahttps://www.lekkermakkelijk.nl

Gevulde paprika

Gele paprika uit de oven gevuld met roerei en parmaham

Lunchgerecht - Lente - 8 personen - 20 minuten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de paprika’s in de lengte. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet de paprika’s er op. Besprenkel ze met olijfolie en maal versgemalen peper en zeezout over. Bak ze 15 minuten in de oven. Haal de paprika’s er uit en leg ze op een schaal. Maak nu het roerei. Klop de eieren los met de dragon en slagroom, breng op smaak met zout en peper. Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg de eieren toe. Schep het af en toe om gedurende 3 minuten. Schep het roerei in de paprika’s en vouw de parmaham losjes en zet die op de gevulde paprika’s.

Ingrediënten

  • 4 gele paprika’s
  • olijfolie
  • 10 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 50 gr roomboter
  • 1 el gedroogde dragon
  • vers gemalen peper en zeezout
  • 100 gr parmaham

Receptnummer: 1746


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gevulde courgettes

Verwarm de oven voor op 200° C. Snijd de courgettes over de lengte doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. Besprenkel met olijfolie, bedek ze met ...

Gevulde portobello's met tagliatelle en groenten

Oven voorverwarmen op 180 °C. Kook de tagliatelle beetgaar. Haal het steeltje uit de portobello's en veeg ze indien nodig schoon met keukenpapier of ...

Verschillende voorgerechten

Carpaccio: Meng in een blender de eieren, mosterd, citroensap, een snufje zout en een scheutje tabasco. Dek af en mix in pulse-stand. Zet dan de ble...

Witlof gevuld met gehakt

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de witlof doormidden en verwijder het hart. Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat. Vul de ene helft van...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18