0fec0bd4a0b22f517d11edd18af6702ac549e90e6https://www.lekkermakkelijk.nl

Pangafilet met kerriesaus en rijst

Heerlijke witvis gecombineerd met rijst en een saus van kerrie.

Hoofdgerecht - Herfst - 4 personen - 20 minuten

Bereiding

Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes, snijd ze in stukjes en kook ze beetgaar. Kook de rijst volgens de instructie op de verpakking. Snipper de ui en pers de knoflook. Bak de uitjes met de knoflook in een grote wok. Voeg de sperzieboontjes, kruiden en kokosmelk toe en verwarm dit ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met wat peper of zout. Dep de filets droog met keukenpapier en bestrooi ze aan beide zijden met bloem. Verwarm wat roomboter en olijfolie in de pan en bak de pangafilets aan beide zijden 4 minuten gaar en lichtbruin. Verdeel de pangafilets en rijst over vier borden en serveer met de boontjes in kerriesaus.

Ingredi├źnten

  • 4 pangafilets
  • 300 gr zilvervliesrijst
  • 400 gr sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 el milde kerriepoeder
  • 1 tl kurkuma
  • ┬Ż tl gedroogde koriander
  • 2 el bloem
  • verse koriander
  • peper uit de molen

Receptnummer: 1973


Reageren


Meer smakelijke recepten

Gebakken witvisfilet

Visfilets bestrooien met peper en zout en inwrijven met bloem. Even de pijnboompitten op middel vuur bruin bakken. Uit de pan halen en wat boter en ol...

Kibbeling met salade

Breng een pan met water aan de kook. Voeg de rijst toe en laat deze op de aangegeven tijd in open pan gaarkoken. Daarna vijf minuten met deksel erop n...

Kipkerrie met rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit ondertussen de olie in een pan met antiaanbaklaag en fruit de ui 2 minuten. Bestro...

Warme carpaccio van witvisfilet

Rasp de helft van de citroenschil in de olijfolie. Hak de kervel fijn en meng dit samen met een snufje zout en peper door de citroenolie. Met een staa...

Alle boodschappen, gewoon in de buurt.

NIX18